МВР

ОД Ловеч

 

03 юли 2020

91 служители от ОДМВР и РД ПБЗН-Ловеч са наградени по повод професионалния празник на МВР

 

На 05 юли се навършват 141 години от създаването на вътрешното ведомство. Денят е определен и за професионален празник на служителите от всички структури на МВР.

С грамота от Административния секретар на МВР Бойко Славчев за образцово изпълнение на професионалните задължения са отличени г-жа Мария Петкова началник сектор „Български документи за самоличност“ и г-н Пламен Вълев главен счетоводител на ОД МВР-Ловеч. Наградите им бяха връчени от старши комисар Милен Маринов директор на ОД МВР-Ловеч.

С писмена похвала за проявена инициативност, постигнати високи професионални резултати и съществен принос при изпълнение служебните задължения  в ОД МВР-Ловеч са наградени 73 служители:

  • От директор ОД МВР Ловеч е награден комисар Цветозар Цанков заместник директор на дирекцията и още 28 служители
  • От зам.директор ОД МВР-Ловеч – 11 служители
  • От началник отдел „Охранителна полиция“ – 21 служители
  • От началник отдел „Разследване“ – 5 служители
  • От името на началник сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД МВР-Ловеч – 7 служители

В РД ПБЗН-Ловеч отличените за празника служители са 16:

С „Почетен знак на МВР  ІІІ степен“ от Министъра на вътрешните работи е отличен главен инспектор Николай Христов – началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Тетевен към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР.

С писмена похвала за висок професионализъм и постигнати резултати са наградени общо 15 служители:

  • от името на министър Младен Маринов е награден 1 служител
  • от главен комисар Николай Николов директор на ГДПБЗН – 6 служители
  • от зам.директор ГДПБЗН – 3 служители
  • от комисар Владимир Кацарски директор на РДПБЗН-Ловеч – 5 служители

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

С Указ № 1 от 5 юли 1879 г. на княз Александър I се създава Министерство на вътрешните работи /дела/ в състава на първото българско правителство. Първи български министър на вътрешните работи е Тодор Бурмов. Основните сфери на дейност на министерството са: вътрешни работи и администрация; народно здраве; ветеринарно дело; управление на пощите и телеграфите. Полицейските функции се осъществяват от административно-полицейско отделение при МВР и свързаните с него институции. В началото на ведомството са възложени и неприсъщи за него задачи: ветеринарното дело, което отпада през 1893; управлението на пощите, което свършва през 1882 г.; а през 1885 г. то се освобождава и от обществените дела.

 

Изображения

 03 юли 2020 | 18:30