МВР

ОД Ловеч

 

26 септември 2017

Ученици от Детско полицейско управление при СУ „Тодор Кирков“ гр.Ловеч отправиха апел към шофьорите за повишена бдителност на пътя

Акцията е съвместна инициатива на РУ-Ловеч и Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Ловеч.

 

  

В рамките на националната акция “Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”  РУ Ловеч  инициира двудневна специализирана полицейска операция, като по този начин се обхваща  периодът от 25 септември до 1 октомври, който е обявен за Седмица на превенция на детската пътна безопасност, а 30 септември -  за Ден на превенцията на национално ниво.

Учениците, съвместно с полицейски служители контролираха пътното движение и призоваха водачите чрез флаери и лично послание  за повишено внимание на пътя. 

Целта на инициативата е изцяло превантивна и е насочена към повишена бдителност и привличане вниманието на всички участници в пътното движение, спазване на Закона за движение по пътищата, толерантност и уважение към другите участници в движението. Всеки водач на превозно средство трябва да осъзнае, че качвайки се в автомобила си поема отговорност за децата, които са на тротоарите или пресичат  пътното платно.


Статистиката сочи , че  от началото на годината до дата 19 септември на територията на областта са регистрирани 437 ПТП, от които 144 тежки, с 19 убити и 231 ранени. За сравнение, за същия период на 2016 год. ПТП са 780, от които 194 тежки, с 21 убити и 276 ранени.  Само за времето на лятната ваканция от 01.06. до 31.08.2017 год. на територията на ловешка област са станали 19 пътни произшествия с участието на деца до 17 години, загинало е 1 дете и са ранени 25 деца.

 

 

 

Изображения

 26 септември 2017 | 15:16