МВР

ОД Ловеч

 

06 ноември 2017

Учениците от Детско полицейско управление при СУ “Тодор Кирков” гостуваха на полицаите от РУ Ловеч

Учениците от Детско полицейско управление при СУ “Тодор Кирков” гостуваха на полицаите  от РУ Ловеч по повод предстоящия празник на българската полиция – 8 ноември - “Св. Архангел Михаил”.

Малчуганите и тяхната ръководителка г-жа Детелина Карапетрова бяха посрещнати на входа на полицейското управление от старши комисар Милен Маринов-директор на ОД МВР-Ловеч и от гл.инспектор Златин Михайлов – началник РУ Ловеч.

Вниманието на малките гости бе мигновено приковано от полицейски инспектор Светослав Стоименов, който им показа и разказа за използваните от служителите на реда спецоборудване, помощни средства, оръжие и техника.

Младите полицаи посетиха и дежурна част на районното управление и научиха кога и на кои телефони да търсят помощ, когато са в беда, как полицията реагира на подаден сигнал и как помага на хората.

В знак на благодарност за отделеното внимание и време и като доказателство за изградено вече приятелство “полицаите” от СУ “Тодор Кирков” подариха на ръководството на дирекцията и на районното управление икони с лика на Св.Архангел Михаил, който е патрон на българската полиция и е известен като  „пазител на душите и борец против злото“.

От своя страна старши комисар Милен Маринов връчи благодарствен плакет на Детското полицейско управление за създаденото доверие и придобитите чрез Националната програмата „Детско полицейско управление“ много нови умения, които да прилагат в ежедневието си.  

Гостуването завърши с молитва за здраве на всички деца и служители отслужена от  отец от Ловчанската епархия, а полицаите почерпиха своите скъпи гости с топла баница.

Занятията на ДПУ продължават и през следващата седмица.

Изображения

 06 ноември 2017 | 17:21