МВР

ОД Ловеч

 

08 февруари 2019

Служители на РД ПБЗН-Ловеч отново са сред отличените в конкурса "Пожарникар на годината"

На 07 февруари за 24-и пореден път в Централния военен клуб в София се проведе церемонията за награждаване на отличените в конкурса „Пожарникар на годината”, където най-добрите огнеборци и спасители за 2018 година получиха своите награди.  Сред отличените са и двама служители на РД ПБЗН-Ловеч.

Победител в  раздел „Пожарогасителна и спасителна дейносте мл. инспектор Симеон Симеонов, началник на дежурна смяна в РСПБЗН – Тетевен. Наградата му е присъдена за проявен героизъм и висок професионализъм.

Късно вечерта на 25 юли 2018 год. лично мл. инспектор Симеонов и ръководената от него смяна евакуират на безопасно място 16 деца, чийто живот е бил застрашен по време на наводнение в село Гложене. Същата вечер той успява да евакуира и майка с малко дете, попаднали във воден капан от придошлите води на река Вит.
Мл.инспектор Симеонов работи в системата на МВР от 1986 година.
През 2018 г. ръководената от него смяна е участвала в ликвидирането на общо 48 произшествия, от които: пожари с материални загуби - 13; без преки материални загуби - 15; дежурства с пожарна техника, техническа помощ и други - 20. При повечето от тях Симеон Симеонов е изпълнявал функциите на първи ръководител на място, при което винаги е действал бързо и адекватно.

Подгласник на победителят в раздел „Превенция“ е инспектор Петя Николова от РСПБЗН-Ловеч.
Инспектор Николова е завършила висше образование през 2011 г. във факултет “Пожарна и аварийна безопасност” при Академия на МВР, специалност “Пожарна и аварийна безопасност”, като същата година е започнала и работа в системата на МВР.  Към момента Петя Николова е инспектор V степен в група "Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност" в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" – Ловеч към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Ловеч.
Инспектор Николова работи приоритетно с деца и подрастващи. През изминалата година е провела различни беседи и занимания с ученици от учебните заведения на територията на общината. Ръководения от нея отбор „Млад огнеборец“ е областен шампион за 2018г. Извън пряката служебна дейност активно работи за превенция на инциденти сред природата като член на Планинска спасителна служба-Ловеч.

 

Изображения

 08 февруари 2019 | 15:56