МВР

ОД Ловеч

 

11 юни 2020

Резултати от проведена операция по противодействие на конвенционалната престъпност от РУ Луковит

 

Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност е проведена на 09 юни на територията на община Луковит. Полицейските действия са преминали под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч и Районна прокуратура –Луковит.

Специализираната полицейска операция е реализирана с участието на служители от РУ-Луковит и Зонално жандармерийско управление-Плевен. В хода на предприетите действия са обходени 12 населени места, проверени са 129 лица, 97 МПС и 2 жилища. Установени са  36 административни нарушения, за които са съставени 9 акта и 26 глоби с фиш по ЗДВП, съставен е 1 акт по ЗБЛД и са връчени 6 електронни фиша.  По време на специализираната операция е извършено претърсване  в две жилища в  луковитско село, като от първия дом полицаите са иззели ловна пушка, пистолет и боеприпаси, а от втората къща – ловна пушка и боеприпаси. Задържани за срок до 24 часа в РУ Луковит са двама мъже, обитатели на имотите.

В хода на операцията е задържан и 34-годишен мъж, който е установен да управлява мотопед със заличен номер на рама и без съответната регистрация, каквато се изисква по закон. Срещу лицето е образувано бързо производство.

Изображения

 11 юни 2020 | 16:55