МВР

ОД Ловеч

 

25 март 2021

Неутрализирана е нарколаборатория на територията на тетевенско село

В операцията, проведена под ръководството на прокуратурата, са участвали служители на ОДМВР – Ловеч и колегите им от РУ – Тетевен

При проведена днес специализирана операция срещу наркоразпространението на територията на Ловешка област,  в частен имот в тетевенското село Черни Вит е открита високотехнологична и скъпо струваща нарколаборатория. До разкритието се е стигнало след отлична съвместна работа на служители на  ОДМВР-Ловеч и РУ Тетевен, под ръководството на прокуратурата. В една от постройките на имота са установени съоръжения за производство на марихуана, а в друга част на къщата са открити пакети със сухо вещество готови за реализация на пазара. В хладилник в сградата за живеене е открито около 10 кг канабис, като общото количество тепърва ще се уточнява. Ще бъдат назначени е множество експертизи.
Задържани са двама мъже, един от които с криминалистически регистрации в полицията. Предстои с постановление на прокуратурата удължаване на мярката им за срок до 72 часа, с цел внасяне на искане за вземане на постоянна мярка за задържане. 
По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 А от НК.

Подробности бяха изнесени от директора на ОДМВР – Ловеч старши комисар Дончо Манов и Валентин Вълков, административен ръководител на Окръжна прокуратура Ловеч.

 

Изображения

 26 март 2021 | 17:13