МВР

ОД Ловеч

 

31 май 2018

Намалява броя на регистрираните престъпления в малките и отдалечени населени места

Това оповести на брифинг днес директорът на ОД МВР-Ловеч старши комисар Милен Маринов.

 

Старши комисар Милен Маринов  отчете, че през месец май на територията обслужвана от областната дирекция на МВР има регистрирано едно тежко криминално престъпление,  убийство на мъж в с.Добродан, което е разкрито , а извършителят е задържан.

През месец май основните усилия в работата на полицейските служители  са били насочени към намаляване на битовата престъпност в малките населени места и противодействие на телефонните измами. Продължават посещенията по график на мобилните полицейски групи в селата от региона. Служители от отдел „Охранителна полиция” и секторите „Противодействие на икономическата престъпност” и „Противодействие на криминалната престъпност” осъществяват срещи с кметове и жители на малките и отдалечени населени места, като целта на тези изнесени приемни е да се постигне по-добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред.

Директорът на ОДМВР-Ловеч изказа съжаление,че въпреки активната превантивна дейност, която провеждат полицейските служители, продължава тенденцията възрастни хора да стават жертви на телефонни измамници. Старши комисар Маринов разясни за пореден път пред журналистите, че не съществува практика полицейски служители да събират пари и ценности от граждани, чрез телефонно обаждане или в торбички през балкона.

На днешния брифинг специално внимание бе обърнато на пътната обстановка на територията на област Ловеч, като стана ясно, че  от 01 до 30 май 2018 год. в областта са регистрирани 49 ПТП, от които 35 с материални щети, 14 тежки, с 1 убит и 14 ранени. В сравнение с месец май  2017 г. състоянието на трите определящи фактора е следното: тежки ПТП  - 1, убити - 6 и ранени - 5. 
От 01 до 29.05.2018 г. за установени нарушения служители на Пътна полиция  в областта са съставили 535 АУАН и 1928 глоби с фиш. Издадени са 38 наказателни постановления за неправоспособност, съставени са 12 АУАН за управление на МПС под въздействие на наркотични и упойващи вещества  и 19 АУАН за управление на МПС под въздействие на алкохол.

За неправилно паркиране е съставен 1 АУАН  и 32 наложени глоби с фиш.

Изображения

 31 май 2018 | 16:45