МВР

ОД Ловеч

 

02 октомври 2017

Млади огнеборци ще се състезават в Ловеч за Преходната купа „Юлиян Манзаров”

Турнирът започва на 03 септември от 09.00 часа на тренировъчното игрище на стадион „Литекс”

 

За пореден път град Ловеч ще бъде домакин на есенния турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец" за Преходната купа "Юлиян Манзаров". Тържественото откриване на 03 септември ще се състои от 9 часа на тренировъчното игрище на стадион “Литекс”. Три часа по-късно ще бъдат наградени най-добрите отбори. 

В надпреварата тази година ще вземат участие 13 отбора от областите: Велико Търново, Видин, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Перник, Плевен, Разград, Стара Загора, Хасково и Шумен

Двете състезателни дисциплини, в които ще мерят сили младите огнеборци са: "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "Щафетно бягане с препятствия". Надпреварата е част от   националния спортен календар и националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката.

Припомняме, че турнирът е основан през 2001 г., а от 2004 г. - в памет на ученика от Свищов Юлиян Манзаров, носи неговото име. Съорганизатори на турнира са Главна дирекция "Пожарна безопасност и зашита на населението", Българската федерация по пожароприложен спорт, община Ловеч, Националния дворец на децата, РИО – Министерство на образованието и науката, РДПБЗН – Ловеч и фондация "Ангели от Лим".

 02 октомври 2017 | 15:42