МВР

ОД Ловеч

 

03 ноември 2019

Изборният ден в ловешка област започна в нормална обстановка

 

Спокойно и при добър обществен ред започна днешния изборен ден - 3 ноември в област Ловеч. Около 200 служители на ОД МВР-Ловеч са включени в охраната на малко над 150 СИК на територията на областта при провеждането на изборите за кметове на населени места. Органите на реда обезпечават охраната до приключването на изборния ден и предаването на протоколите и изборните книжа от Секционните избирателни комисии в Общинските избирателни комисии.
Сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Ловеч и паспортните звена в Троян, Тетевен и Луковит днес са с работно време от 8.30 часа до 19.30 часа и ще издават удостоверения за гласуване на гражданите, които желаят да упражнят правото си на вот, но имат проблем с личните документи.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица, носещи предмети опасни за живота и здравето на хората.
Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

 

Изображения

 03 ноември 2019 | 10:17