МВР

ОД Ловеч

 

06 декември 2017

Деца от област Ловеч отново на челните места в конкурса за детска рисунка на тема: “С очите си видях бедата” – 2017 г.

За поредна година рисунки, представени от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Ловеч за участие в конкурса за детска рисунка на тема „С очите си видях бедата” 2017 – утвърдена проява за деца, подкрепяща обучението и подготовката за защита при бедствия в училищата и детските градини, са отличени с призови места.

На 05.12.2017 г. в Националния дворец на децата – гр. София се състоя официалната церемония за откриване на изложбата на победителите и отличените творби в международния конкурс за детска рисунка на тема: “С очите си видях бедата” – 2017 г. До заключителния национален етап достигнаха творбите на над 480 деца.

Тържествената церемония бе придружена от празничен концерт, изнесен от възпитаници на художествените групи от Националния дворец на децата. Гости на тържеството бяха зам. министрите на вътрешните работи и на образованието Стефан Балабанов и Таня Михайлова, зам.-председателят на ДАБ Лиляна Станкова – Пройчева, гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, старши комисар Асен Игнатов, зам. директор на ГДПБЗН, старши комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР, служители на ГДПБЗН и РДПБЗН, педагози, директори на училища, участници и родители.

Жури в състав от представители на Националната художествена академия, националното училище за изящни изкуства „Илия Петров”, Националния дворец на децата към МОН и на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР класира 35 рисунки, като три рисунки са на деца от област Ловеч.

Рисунките на Филипе Севдалинов Михайлов и Иван Деанов Георгиев от СУ „Бачо Киро” гр. Летница, с преподавател по изобразително изкуство Светлана Стоянова, са класирани на първо и второ място в първа възрастова група (6-10 г.) в категорията „Деца и ученици от всички общообразователни училища в системата на предучилищното и училищно образование”

На трето място в първа възрастова група (6-10 г.) в категорията „Ученици от детски градини и училища за деца със специални потребности и домове за деца в неравностойно положение” е класирана рисунката на Георги Стефчов Йосифов от СУ „Васил Левски” гр. Априлци с ресурсен учител Маргарита Чонова.

За официалния плакат на изложбата бе избрана творбата на Евгени Богданов Димитров – 9 г. от детски АРТ – клуб „Гея”, ОДК – Ловеч, с преподавател Кремена Попова.

 

 

 

 

Изображения

 06 декември 2017 | 16:45