МВР

ОД Ловеч

 

19 ноември 2019

Деца от две ловешки училища се запознаха с професията на полицаите

Активната превантивна работа на ловешките служителите на реда с подрастващите е сред основните приоритети в дейността им.

Учениците от втори клас на СУ „Тодор Кирков“ и третокласниците от ОУ „Васил Левски“ гостуваха на полицаите от РУ Ловеч и се запознаха  с част от дейността им по противодействие на престъпността и охрана на обществения ред. Инициативата е част от програмата “Работа на полицията в училище”, а домакини на малчуганите бяха инспекторите от Детска педагогическа стая Румяна Еврева и Ивелин Попов.

Вниманието на малките гости бе мигновено приковано от полицейски инспектор Светослав Стоименов, който им показа и разказа за използваните от служителите на реда спецоборудване, помощни средства, оръжие и техника.
Децата  посетиха и дежурна част на районното управление и научиха кога и на кои телефони да търсят помощ когато са в беда, как полицията реагира на подаден сигнал и как помага на хората.
Обиколката на децата в РУ Ловеч им поднесе много приятна изненада – среща с полицейското куче Рино. Любознателните ученици с интерес изслушаха беседата за специфичните задължения на полицейското куче Рино, а мл.инспектор Божидар Костов демонстрира уменията на помощника си. На достъпен език той разказа за ежедневените навици на верния помощни и сподели интересни детайли от обучителната програма на кучетата на служба в полицията. 


 

Изображения

 19 ноември 2019 | 17:20