МВР

ОД Ловеч

 

10 октомври 2018

В СУ „Васил Левски“ - Троян започна учебната година за новия випуск на Детско полицейско управление

 

 

На 10 октомври, с тържествен водосвет отслужен от отец Марин бе даден старт на Детско полицейско управление при СУ „Васил Левски“ в Троян.

26 петокласника положиха тържествена клетва според Етичния кодекс на ДПУ и получиха светлоотразителни жилетки, значки и тефтерче с химикалка от ръководството на ОД МВР-Ловеч.

Официалната част на инициативата включваше и подписване на Споразумение за сътрудничество между началникът на  РУ Троян главен инспектор Радостина Петкова и директорът на СУ „Васил Левски“  г-жа Вяра Дочева.

 

Младите доброволци ще се обучават по Националната програмата „Детско полицейско управление“ през учебната 2018/2020г. по предварително изготвени графици от служители на МВР и директорът на учебното заведение. В обучителния процес участват служители от структурите на „Охранителна полиция“, „Криминална полиция“, „Пътна полиция“, психолози от психологическите лаборатории на МВР, представители на Българския червен кръст, Българската православна църква и др.

Целта на националната инициатива „Детско полицейско управление” /ДПУ/ е децата-доброволци да получат знания и опит, които да споделят със своите връстници. Това е кампания, която не само е интересна и забавна за децата, но им даде възможност да придобият много нови умения, които да прилагат в ежедневието си. B yчeбнaтa пpoгpaмa ca вписани чacoвe пo бeзoпacнo пoвeдeниe нa пътя, ĸypc пo личнa зaщитa, ĸpиминaлиcтиĸa, yчacтиe в пoлицeйcĸи операции и др. Учeницитe щe пpeминaт и лeĸции зa cпpaвянe c aгpecиятa и зa вpeдaтa oт нapĸoтицитe.

Гости на детския празник бяха директорът на ОД МВР-Ловеч ст.комисар Милен Маринов, зам.областния управител на област Ловеч г-н Бойко Пъдарски, зам. кмета на община Троян г-жа Розалина Русинова и гл.инспектор Радостина Петкова-Н-к РУ Троян.

Изображения

 11 октомври 2018 | 11:25