МВР

ОД Ловеч

 

15 март 2018

Учениците от СУ “Тодор Кирков”-Ловеч и участниците в ДПУ разговаряха, играха, състезаваха се и се информираха по темата: „Въпросите за парите са важни.“

Инициативата е в рамките на Световната седмица на парите от 12 до 18 март

Гост-лектор пред любознайковците от 5 до 12 клас беше инспектор Николай Николов от сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при  ОД МВР-Ловеч. Той нагледно запозна децата със задължителните реквизити, които трябва да притежават българските банкноти в обръщение. Младите приятели на полицията разбраха как най-лесно могат да разпознаят неистинските пари, както и какво наказание носи след себе си тяхното печатане и използване.

Целта на занятието е децата и младежите да разберат, че  въпросите за парите са важни, защото по този начин получават знания и възможности да формират умения за взимането на интелигентни финансови решения през живота си.

Както винаги любезните домакини на мероприятието, в лицето на г-н Симеон Колев-директор на СУ “Тодор Кирков”, г-жа Детелина Карапетрова – педагог и ръководител на Детско полицейско управление и целия педагогически колектив на училището се бяха подготвили отлично. Децата направиха презентация, излъчиха клип по темата с тяхно участие и заснет от възпитаник на училището, а накрая всички бяха възнаградени със сладка почерпка от учителите.

Изображения

 15 март 2018 | 17:26