МВР

ОД Ловеч

 

01 юни 2018

В Деня на детето завърши обучението на първият випуск на „Детско полицейско управление“ - Ловеч

 

Малките полицаи от СУ “Тодор Кирков” отбелязаха тържествено края на двугодишното обучение по проект „Детско полицейско управление“.

Празникът се състоя в двора на училището, а скъпи гости на децата бяха зам. областния управител на област Ловеч г-н Илиян Тодоров, г-н Даниел Колев - зам.кмет на община Ловеч, старши комисар Милен Маринов-директор на ОД МВР-Ловеч,  комисар Кацарски – директор на РДПБЗН-Ловеч и г-жа Даниела Цанова – секретар на община Ловеч.

През изтеклите две години малчуганите усвоиха различни полезни умения, които да им помогнат в трудни ситуации както вкъщи, така и в училище, на улицата или в непозната обстановка. Научиха се да работят в екип, да проявяват уважение и толерантност към различните от тях, да знаят правата и отговорностите си пред обществото. В рамките на програмата учениците бяха обучавани от полицейски служители – инструктори по полицейска лична защита, които вече са сред най-близките приятели на децата. Благодарение на тях доброволците усвоиха много ценни знания и практически умения по полицейска лична защита.

Демонстрация на наученото направиха четири от децата, които представиха ОДМВР - Ловеч на национално спортно състезание в София и заеха  престижното 4-то място.  

В празника с различни свои умения беше включено и полицейското куче Рино, което заедно с обучителят си мл. полицейски инспектор Божидар Костов предизвикаха усмивки по детските лица.

Старши комисар Маринов връчи на всеки малък полицай сертификат за успешно завършило обучение, а думите му към децата в деня на техния празник разчувстваха и учители и родители: “Малки приятели, във вас ние виждаме бъдещето! Желая ви здраве и весело детство и ви очакваме след години в редиците на МВР. Началото е положено...” .

Националната програма “Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи и се реализира от служители на МВР, от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция“. 

Изображения

 01 юни 2018 | 16:29