МВР

ОД Ловеч

 

07 октомври 2019

​Без нарушения в ловешка област по време на първите ловни излети от новооткрития ловен сезон 2019/2020 год.

 

Тетевен – на 05 и 06 октомври са извършени проверки на ловна група, ловуваща в с.Рибарица. Проверени са 16 човека, които са тествани и за алкохол с техническо средство алкотест «Дрегер».Проверена е и Първа ловна група гр.Тетевен, ловуваща в местността "Шевря", общо 7 човека. Няма установени нарушения.
Троян – през почивните дни служители на местното полицейско управление са извършили проверка на ЛРД Троян, ЛРД-с.Белиш, ЛРД-кв."Попишка" и ЛРД с.Орешак по прилагане на ЗОБВВПИ, ЗЛОД и ППЗЛОД. Проверени са общо 32-ма участници в ловните излети, като не са установени нарушения.
Ябланица - полицейските служители са извършили проверка на ЛРД-Ябланица, като са проверени 16 човека участващи в ловните излети: няма установени нарушения нарушения по Закона за лова и опазване на дивеча.
Ловеч -  проверено е ЛРД с.Смочан и 14 ловци участващи в организираните излети. Преди,  по време на и след приключването на лова не са констатирани нарушения.
Луковит– служителите на реда са извършили проверка на общо 36 ловци от ЛРД в с.Бежаново, с.Ъглен и с.Дерманци. Няма установени нарушения.
Угърчин -   проверени са общо 121 участници в ловни излети организирани от 5 ЛРД /2 от гр.Угърчин и по една в селата  Каленик - Орляне, Катунец и Сопот/. Няма установени нарушения.          

 

Изображения

 07 октомври 2019 | 17:12