МВР

ОД Ловеч

 

Информационен бюлетин - 16.03.2020 год. ​

16 мар 2020

 

В РУ Тетевен за срок от 24 часа е задържан 40-годишен жител на с.Галата, който на 13 февруари е установен да управлява лек автомобил в селото след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух над 1,2 промила.

 

В РУ Угърчин са задържани четирима мъже от  с.Катунец на възраст от 26 до 49 години, по подозрение, че в периода от 01 декември до 12 март 2020 год. са извършили кражба на черна и бяла техника и покъщнина от частен дом в селото. Инкриминираните вещи са намерени в къща в с.Бежаново. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служители на РУ Угърчин.

          

Служители на РУ Тетевен са задържали двама мъже за притежание на наркотични вещества.
На 13 март край с.Български извор за полицейска проверка е спрян лек автомобил управляван от 33-годишен от с.Голяма Желязна и пътник на 43-години от с.Български извор. Непосредствено преди проверката водачът е изхвърлил на земята пакетче съдържащо бяло прахообразно вещество, с бруто тегло 10грама. При последвал личен обиск, в дрехите на пътуващия в автомобила мъж е открито шишенце с бели таблетки, а в хода на процесуално следствени действия, в превозното средство полицаите са открили  хартиена опаковка със съдържащо се в нея  бяло прахообразно вещество, с бруто тегло 55грама.
И трите вещества при тестване с полеви тест са реагирали на– кетамин.
По случая в РУ -Тетевен е образувано досъдебно производсдтво и работата продължава

 16 март 2020 | 11:37