МВР

ОД Ловеч

 

Информационен бюлетин - 15.11.2019 год.

15 ное 2019

                                               

Двама загинаха при катастрофа край с.Петревене.
На 14 ноември около 12.00ч. на ПП I-3 край луковитското село Петревене, 56 годишен мъж от Враца при управление на лек автомобил «Нисан Алмера» е загубил контрол над управлението, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се е ударил в предна част на специален автомобил (кран).  В резултат на удара водачът на лекия автомобил е починал на място, а 56-годишна пътничка от «Нисан»-а е откарана с опасност за живота в плевенска болница, където малко по-късно също е починала.
По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

          

Вчера, около 15.50ч. на ПП I-4 местността "Сеновала" в землището на с. Български извор, 46-годишен мъж от Плевен при управление на лек автомобил «Опел» е загубил контрол върху превозното средство, навлязъл е в насрещната пътна лента и се е ударил в лек автомобил "Волво хс 90" управляван от 40-годишен мъж от Сливен. При инцидента са пострадали водачът и 60-годишна пътничка от «Опел»-а , които са откарани за лечение в ловешката болница.
Пробите за алкохол на водачите са отрицателни, образувано е досъдебно производство.

          

На 14.11.2019г. около 16.40ч на път III-3505 между Дебнево и Троян, 63-годишна жена от София при управление на лек автомобил „Хонда“ с несъобразена с пътните условия скорост е напуснала пътното платно и се е ударила в дърво. Жената е откарана с гръдна травма и съмнение за счупено рабро в  болница в Троян. Пробата и за алкохол е отрицателна, съставен и е акт за нарушение на ЗДВП.

 

Вчера, в с.Славяни 20-годишна жена от селото при управление на лек автомобил «Фолксваген» с несъобразена с мократа настилка скорост е загубила контрол върху превозното средство и се е ударила в частен дом  и в паркирана пред къщата земеделска техника (товарачка навесна и сеялка окопни култури). Установено е, че водачката е неправоспособна. Пробата и за алкохол е отрицателна, а от сблъсъка леко пострадали са водачката и 26-годишна пътничка във «Фолксвагена».

 

В РУ Тетевен е образувано бързо производсво след като е установено неправомерно присъединяване на къща в с.Български извор към електроразпределителната мрежа на ЧЕЗ, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия.

 

Полицията в Ловеч разследва кражбата на парична сума извършена в нощта на 13 срещу 14 ноември от сградата на кметството в с.Славяни. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

    

 15 ноември 2019 | 09:41