МВР

ОД Ловеч

 

Информационен бюлетин - 11.11.2019 год. ​

11 ное 2019

 

На 09 ноември в хода на проведени процесуално следствени мероприятия криминалисти от РУ Троян са задържали 66-годишен мъж от града, заподозрян че е причинил смъртта на 71-годишния си брат. Двамата мъже са живели заедно в къща в града и са имали психични заболявания.
66-годишният е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа.
По случая е образувано досъдебно производство и работата на полицейските служители продължава под ръководството на Окръжната прокуратура в Ловеч.

 

Кражба на сумата от 500 лв. е извършена от църква в с.Александрово. Сигнал за инцидента е получен в РУ Ловеч на 08 ноември , образувано е досъдебно производство и работата продължава.

          

Досъдебно производство е образувано в РУ Ловеч след получен сигнал, че на 08 ноември от дом в ж.к. «Здравец» са отнети 4 зимни гуми, шатра и сгъваеми маси. Работата по случая продължава.

 

На 08 ноември в РУ Ловеч е получен сигнал, че от търговски обект в с.Крушуна са отнети  300 лв., 15 кутии цигари и бутилка с алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 08 ноември около 10.55ч в с.Бели Осъм, 51-годишен мъж от Троян при управление на лек автомобил «Сеат» с несъобразена с пътните условия скорост е загубил контрол над превозното средство, навлязъл е в насрещната лента и се е ударил с товарен автомобил «Форд Транзит».  В резултат на сблъсъка са пострадали две жени на 48 и 75 години, които са пътували в «Сеат»-а. Те са прегледани в болница и са освободени. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни.

 

На 10 ноември в РУ Троян за срок от 24 часа е задържан 53-годишен мъж от гр.Априлци, който е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,85 промила. Образувано е досъдебно производство.

           

35-годишен мъж от с.Лисец е задържан за срок от 24 часа в РУ Ловеч след като на 07 ноември около 22.20ч. е установен в с.Баховица да управлява лек автомобил «Фолксваген» след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,39 промила. По случая е образувано бързо производство.

          

23-годишен мъж от Ловеч е задържан в местното районно управление след като на 09 ноември около 11.00ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на наркотични вещества. Образувано е бързо производство.

 

Полицаи от РУ Ловеч са установили и задържали 16-годишен младеж от града, по подозрение  че на 08 ноември вечерта от вила в местността «Синан тепе» е извършил кражба на сумата от 390 лева и газов пистолет.
Вещите обект на престъпление, са иззети по надлежния ред и върнати на собственикът, а преписката ще бъде изпратена в РП-Ловеч.

                                                                       

 11 ноември 2019 | 17:20