МВР

ОД Кюстендил

 

15 май 2020

39-годишна чужда гражданка е задържана за незаконно преминаване на границата на страната и неподчинение на полицейски разпореждания

39-годишна водачка на л.а. «Ситроен» с швейцарска регистрация не се е подчинила на полицейските сигнали за спиране и проверка, с висока скорост е преминала през ГКПП – Гюешево, като е повредила бариерата, не е спряла за проверка при подаден сигнал от граничен патрул в с. Гърляно. Служителите подали  сигнал към дежурната част в ОДМВР – Кюстендил, и при  влизане в града, отново не се подчинява на полицейски сигнал за спиране, ударила се е в служебен автомобил на РУ Кюстендил, спряна е след минути преследване на ул. «Спартак»  и след удар в друг служебен автомобил. Служителите на реда са установили, че водачката на автомобила е гражданка на Република Северна Македония и Швейцария, във видимо неадекватно състояние е била, закарана е в Центъра за спешна помощ за преглед и изследвания. Действията по започнатото досъдебно производство се осъществяват под прякото наблюдение на прокурор от РП Кюстендил, взета й е кръв за анализ за употреба на алкохол и упойващи вещества.  

Академията на МВР с полезна информация за кандидатстуденската кампания 2020

За пореден път Академията на МВР отваря врати за прием на курсанти, студенти и докторанти. Пълна информация за кандидатстудентската кампания 2020 можете да откриете в интернет страницата на висшенто учебно заведение – www.mvr.bg/academy в меню „Прием на курсанти, студенти и докторанти“.  Академията на МВР предоставя и телефони за връзка -  02982 9236 или 02982 9212, в случаи на възникнали  допълнителни въпроси.

За кандидатите от Кюстендилска област телефоните за връзка са:078 557 444, 078 557 386,  078 557 274

05 май 2020

Информация за жителите на Кюстендилска област при издаването на български лични документи ​

 

Лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС могат да се подменят и преди изтичане на срока на валидност. За улеснение гражданите могат да заявяват и електронни услуги

Гражданите с постоянен адрес на територията на Кюстендилска област могат да подават заявления за издаване на български лични документи /лични карти, паспорти, свидетелства за управление на МПС/ във всяко  от звената БДС – в ОДМВР и сектор „Пътна полиция“ в  Кюстендил, в РУ Дупница, в РУ Бобов дол и РУ Рила.

 Това може да бъде направено и преди изтичане на срока на валидност на документите, като гражданите стриктно спазват епидемичните мерки – спазване на отстояния в помещенията за административно обслужване и носене на предпазни маски.

С оглед  въведеното извънредното положение в страната и спазването на епидемичните мерки се удължава срокът на валидност на личните документи, които изтичат в периода 13 март – 31 октомври 2020 г .  Тези документи са валидни само за територията на страната.

        
Готовите лични документи се получават в звеното, където е подадено заявлението.

Ххх

Вчера, 21.4.2020 г., в звената на БДС в Кюстендилска област са подадени 91 заявления – в БДС в Кюстендил – 30, в РУ Дупница – 34, в РУ Бобов дол – 6, м РУ Рила – 3.

 

22 апр 2020

Служителите на ОДМВР – Кюстендил, ще продължат да упражняват засилен контрол за спазване на противоепидемичните мерки и по време на Великденските празници ​

 

 

Преминаващите през изградените КПП ще бъдат проверявани обстойно както за наложена карантина, така и за обстоятелството «отиване на работа».

Пътните полицаи ще следят стриктно както за спазване на правилата за движение, така и да не се допуска пътуване извън допустимите поводи.

Служители на ОДМВР и служители на РСПБЗН ще упражняват контрол в района на храмовете – черкви и манастири, както за спазването на противопожарните норми, така и на мерките за недопускане  на заразяване с коронавируса. Ще се следи стриктно за спазването на отстоянията и ползването на лични предпазни средства.

Уверени сме, че гражданите ще спазят указанията на Националния щаб, ще предприемат пътувания при неотложност и ще бъдат отговорни както към себе си, така и към близките си хора.

Желаем на всички да са здрави и спокойно да посрещнат Възкресение Христово.

 

15 апр 2020

ЗА ОД НА МВР КЮСТЕНДИЛ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача