МВР

ОД Кюстендил

 

21 сеп 2017

ЗАНЯТИЕ НА РДПБЗН – КЮСТЕНДИЛ, В РИЛСКИЯ МАНАСТИР

   РДПБЗН – Кюстендил,  вчера проведе занятие в Рилския манастир.

Отиграна бе  ситуация  за  действия при възникнал пожар в котелно помещение за отопление на манастира.  Незабавно са изпратени пожарни автомобили с екипи от участъка на ПБЗН в Рилския манастир и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“  - Рила.  Чрез Оперативния център на РДПБЗН – Кюстендил, е поискана помощ и от други пожарни служби и е задействан Плана за съсредоточаване на сили и средства към обекта.

На място е създаден щаб за ръководство и координация на действията както по ликвидиране на пожара, така и за предотвратяване щети със значима културна и историческа стойност в Светата Рилска обител.

Проведеното учение бе планово и ръководено от директора на РДПБЗН – Кюстендил, комисар Светослав Георгиев.

 

Ден без жертви на пътя

СПО "Едуард" се провежда с партньорството на БЧК и Дарик радио - Кюстендил

Днес екипи на сектор „Пътна полиция“  - ОДМВР и  БЧК – Кюстендил, представиха СПО „Едуард“, която ще стартира в 0.00 ч на 21 септември в страната.  Операцията се провежда по линия на ТИСПОЛ. Наши партньори в осъществяването на операцията са БЧК – Кюстендил, и Дарик радио – Кюстендил.

Началникът на сектор „Пътна полиция“ Радослав Боюклийски съобщи, че на терен ще бъдат изведени всички служители, ще има осигурено присъствие по всички пътни артерии и през следващите 3 почивни дена, за да не се допуснат задръствания, колони и за да пристигнат живи и здрави всички пътуващи.

Доктор Е. Кацарска изрази пълна съпричастност към инициативата, доброволци на БЧК разпространиха листовки, съдържащи информация за оказване на първа помощ при инциденти на пътя.

 

По предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ, 21 септември  е обявен за Европейски ден без загинали на пътя (European Day Without A Road Death) и ще се проведе като операция под наименованието EDWARD в цялата страна.

 

Идеята е по време на операция EDWARD да има 24-часово видеонаблюдение, записващо в реално време събитията и "брояч" на деня, като детайли от всички произшествия ще бъдат записвани и представяни онлайн на обществеността.

Информацията ще бъде публикувана и ежечасно актуализирана на страниците на Министерство на вътрешните работи.

За постигане на целта да няма загинали на пътя органите на "Пътна полиция" ще засилят контролната дейност и в максимална степен ще подпомагат за безопасността на всички участници в движението по пътищата.


20 сеп 2017

Днес роднини и близки, колеги и ръководители от МВР почетоха паметта на загиналите полицаи и пожарникари преди 18 години при авария в Бобов дол ​

Възпоменателната церемония се състоя в РУ Бобов дол

 Днес се навършват 18 години  от гибелта на  пожарникарите   младши лейтенант Иван Факирски(32 г.),  младши лейтенант Ивайло Парасков(32 г.)  и  полицаите капитан Крум Зарев(30 г.),  младши лейтенант Ивайло Иванов(26 г.),  младши лейтенант Венцислав Георгиев(27 г.),  младши лейтенант Бисер Калистратов(25 г.).  Шестимата млади мъже  загинаха по време на изпълнение на служебните си задължения, докато потушават пожар в склад № 3 на Централни взривни складове на Мини Бобов дол в с. Големо село.

Шест семейства загубиха синовете си, 3 деца загубиха бащите си, а едно дори не го видя…

Шестимата млади мъже – пожарникари и полицаи, ще носим в сърцата си и ще продължават да живеят чрез спомена за техния героизъм.

Венци и цветя поднесоха на паметната плоча в РУ Бобов дол заместник-министърът на МВР Стефан Балабанов, директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов, старши комисар Елиан Стамболийски – директор на ОДМВР – Кюстендил, комисар Светослав Георгиев – директор на РДПБЗН – Кюстендил, кметът на Бобов дол Елза Величкова, колеги, синдикални организации, роднини – родители, деца и съпруги, на загиналите служители…

Зам.министър Балабанов поговори с роднините на свидните жертви и ги увери, че могат да разчитат на подкрепата му и тази на ръководството на МВР.

04 сеп 2017

ЗА ОД НА МВР КЮСТЕНДИЛ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО