МВР

ОД Кюстендил

 

19 фев 2020

Информация за гражданите за възможността предсрочно да сменят личните си документи

 

 

Гражданите с постоянен адрес на територията на Кюстендилска област имат възможност да подават заявления за предсрочна смяна  личните си  документи във всяко  от звената БДС на територията на областта/РУ Дупница, РУ Бобов дол, РУ Рила, в БДС – ОДМВР/.         
Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена БДС, както и за удобство на  гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.           
Готовите лични документи се получават в звеното БДС, където е подадено заявлението.

В ОДМВР е създадена организация и за обслужване на жителите на по-малките населени места, както и за обслужване по месторабота с мобилна станция.  За такова обслужване е необходимо в сектор БДС в ОДМВР да бъдат представени списъци с имената и ЕГН на гражданите, които искат да бъда обслужени ,и да се посочи дата за прием на място на заявленията за издаване на лична карта и паспорт.

Вчера в ОДМВР са подадени 59 заявления за издаване на лични документи, в РУ Дупница – 66, в РУ Бобов дол – 8, в РУ Рила – 1, в сектор „Пътна полиция“ – 47.

Министър Маринов, министър Димитров и главният прокурор проведоха работна среща в община Бобов дол

Работна среща в община Бобов дол се проведе днес, Тя бе инициирана  от главния прокурор Иван Гешев. Участваха министър Младен Маринов и министър Емил Димитров, директорът на ОДМВР-Кюстендил ст. комисар Елиан Стамболийски, представители на районната прокуратура и на общината. Основната тема бе свързана с чистотата на въздуха в региона. Ще се извършва цялостна проверка на ТЕЦ „Бобов дол“ -  какво се гори, разрешителния режим за изгаряните материали. В полицията и в прокуратурата ще постъпват своевременно данни, а ако се установят нарушения или престъпление, ще се търси наказателна отговорност, обобщи Иван Гешев.  Проверяват се и сигнали, че с тежкотоварна техника се изкарват въглища, а не както е декларирано - глина. Посочено бе, че МВР, съвместно с ИААА, ще предприемат проверки дали съответните камиони са претоварени и нанасят евентуални поражения на инфраструктурата.

Налице е резултат по един от банковите обири – има задържан извършител и съвместно с прокуратурата е повдигнато обвинение, заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов в отговор на журналистически въпроси в Бобов дол. Той допълни, че по другите случаи се работи и има заподозрени.

Министърът посочи, че са набелязани и мерки, една от които е засилване на полицейското присъствие около уязвимите обекти, особено в големите градове. По думите му, вчера са разпоредени на професионалното ръководство няколко задачи, като една от тях е да се дискутира проблемът с отделите по охрана на банките, с оглед на това да се повиши сигурността им, а другата е  да се работи по разкриване на извършителите.

Министър Маринов уточни, че по случая във Враца се работи и вече има насоки.  Като предупреждение към онези, които искат да вършат подобна престъпна дейност, мотивирани от различни причини, министър Маринов категорично заяви, че МВР и прокуратурата работят изключително упорито, извършителите ще бъдат задържани и срещу тях ще бъде приложена цялата строгост на закона. 

13 фев 2020

Регионално звено на дирекция „Жандармерия“ ще работи на територията на областите Благоевград и Кюстендил ​

 

Съставът от 25 служители, оборудвани с пет автомобила има основна цел борбата с битовата престъпност на териториите на областите Благоевград и Кюстендил.
Новото звено в Благоевград е група към Зоналното жандармерийско управления в София, обясни старши комисар Красимир Добрев, директор на Дирекция „Жандармерия”.  Звеното е едно от първите изнесени поделения на дирекцията съгласно заповед на министъра на вътрешните работи. Нуждата от постоянно присъствие на жандармерията на територията на двете области поради обширната площ и наличието на граници наложи откриването на новото звено. Основен приоритет на групата ще бъде работа в малките населени места, контакт с гражданите и кметовете, дори в труднодостъпни райони, където няма наличен полицейски ресурс. Служителите, които ще работят в групата са местни хора, които до момента са пътували до София.
На церемонията по откриването присъстваха  още директорите на областните дирекции в Благоевград и Кюстендил ст. комисарите Дойчин Дойчинов и Елиан Стамболийски, комисар Георги Пармаков, директор на РДПБЗН-Благоевград, областният управител на област Благоевград  Бисер Михайлов и други гости.
Старши комисар Дойчинов изрази благодарността си към ръководството на МВР за гласуваното доверие  и изтъкна, че близо година служителите на Дирекция „Жандармерия“ и колегите им от ОДМВР-Благоевград работят в отличен синхрон и добра комуникация, за което говорят и отличните резултати от проведените съвместни операции на територията на Благоевградска област. „Вярвам, че с новата организация и с разполагането на жандармерийското звено на наша територия доброто ни взаимодействие ще продължи и във вече ежедневните патрули“, каза Дойчинов.

 

12 фев 2020

ЗА ОД НА МВР КЮСТЕНДИЛ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО