МВР

ОД Кюстендил

 

31 октомври 2019

Стартира акцията на полицията "Зима"

Традиционната акция на полицията  „Зима“ днес представиха на брифинг началникът на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР комисар Васил Паргов и началникът на сектор „Пътна полиция“ гл. инспектор Радослав Боюклийски.

Операцията започва от утре, 1 ноември, и ще продължи до края на месеца. Тя ще бъде осъщаствена в 3 етапа. Първият етап е от 1 до 10 ноември и е носочен към водачите на пътни превозни средства с животинска тяга, велосипедисти и мерки за безопасност на водачите.

Вторият етап ще е със завишено внимание към  пешеходците, като много сериозна уязвима група, а третият за безопасно шофиране през зимата, техническа изправност на автомобилите, както и поведение на водачите спрямо пешеходци.

Водачите на МПС ще имат възможност до  15 ноември да подготвят автомобилите си за движение  при зимни условия. Служителите, упражняващи пътен контрол, ще следят за техническа изправност на автомобилите и на осветителните им системи и поведението на водачите на ППС, в това число и спрямо пешеходците. След 15 ноември гумите на автомобилите трябва да с грайфер не по-малко от 4 мм.

Изображения

 31 октомври 2019 | 14:34