МВР

ОД Кюстендил

 

28 май 2020

Специализирана полицейска операция за охрана и недопускане нарушения на обществения ред и извършването на престъпления по време на прибирането на селскостопанската реколта в Кюстендилска област ​

 

 

На брифинг в ОДМВР началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Васил Паргов представи предстоящата операция, която стартира на  1 юни.

 

До пика  на кампанията по прибирането на черешите охраната ще се поеме от служители на ОДМВР – Кюстендил,  и   РДГП – Кюстендил, след 8 юни  ще се включват и служители на  дирекция „Жандармерия“ на МВР. Предвижда се  по време на  операцията да бъдат изградени 2 КПП в района на черешовите масиви, ще се осъществяват обходи и в по-малките населени места, където обработваемите площи са по-малко, но присъствието на полиция  ще предотврати посегателства,  ще пресече опити за извършване и на други  престъпления. Комисар Паргов подчерта, че традиционното осъществяване на тази операция има положителен ефект – значително е снижението на конвенционалната престъпност.
И тази година в  осъществяването на охранителната операция маршрутите на екипите ще бъдат съгласувани с местната власт, поетапно ще бъдат увеличавани и екипите в районите с черешови насаждения, пунктовете за изкупуване на реколта, пунктовете за наемане на работна ръка. И тази година ще се следи след 20.00 ч в масивите да е преустановена работата, ще се следи за спазването на правилата, които приема местната власт, за  наемането на  работници по прибирането на реколтата и извозването им от земеделските масиви, за работното време  на пунктовете за изкупуване на черешите. Охранителната операция ще се осъществи на територията на 4 общини, обслужвани от РУ Кюстендил и РУ Бобов дол.

Специализираната охранителна и превантивна операция  ще продължи до приключването на прибирането на селскостопанската продукция в областта.

Изображения

 28 май 2020 | 13:33