МВР

ОД Кюстендил

 

17 юли 2020

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ определи Кюстендилският районен съд за двама братя, които вчера нападнаха и раниха трима служители на РУ –Кюстендил, от дома им бе иззето голямо количество хероин

Старши комисар Елиан Стамболийски – директор на ОДМВР – Кюстендил, и административният ръководител на Районна прокуратура – Кюстендил, Ивайло Илиев представиха на брифинг резултатите от проведената вчера операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици.

Ст. Комисар Стамболийски съобщи, че здравословното състояние на служителите, които бяха нападнати вчера от собствениците на  имота в града, където се осъществяваха процесуално-следствени действия и бе открито голямо количество хероин, е стабилно. Той съобщи, че единият от нападателите е с нараняване в крака от възпроизведен изстрел със стоп патрон от полицай, оказана му е медицинска помощ и е в стабилно състояние

Днес РС – Кюстендил, на  свое заседание определи  постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за двамата братя,  в чиито имот бе открит високорисковият наркотик и нападнаха с метален прът и секири полицейските служители. 

Прокурор Илиев съобщи, че в рамките на тази операция е открит още наркотик, който по количество надвишава 2 пъти по грамаж разфасования наркотик, за който вече съобщихме. Единият от задържаните, съобщи прокурорът, е с множество криминални прояви – главно кражби, а другият е осъждан за наркоразпространение.

В рамките на проведената вчера операция за противодействие на наркопрестъпленията са образувани 2 досъдебни производства – за нанасяне на телесна повреда на полицейски орган по време на изпълнение на служебни задължения и за държане и разпространение на наркотични вещества.

 

Изображения

 17 юли 2020 | 15:39