МВР

ОД Кюстендил

 

Пожарна безопасност преди и по време на Коледните и Новогодишни празници ​

19 дек 2018

 

 

В навечерието на  Коледните и Новогодишните празници, за да не се допускат пожари и да не се помрачават празниците, РДПБЗН – Кюстендил, напомня, че е важно да се има предвид следното: Отоплителните и нагревателни уреди да бъдат  в изправност, да са пожарообезопасени и да не се оставят без надзор както в жилищата, така и на местата за празнуване – хижи, вили, комплекси, където ще празнуват повече хора.  

По време на приготовленията за коледните и новогодишни трапези да  не се оставят без надзор работещите  нагревателни уреди.

Игрите и забавленията на децата често крият опасност от възникване на пожари. Важно е  да се упражнява постоянен родителски контрол, тъй като паленето на бенгалски огън и свещички до елхите или до други лесно запалими предмети е изключително опасно. Много от пиротехническите средства - така наречените бомбички, пиратки, фойерверки, са пожароопасни. Не трябва да се хвърлят безразборно от прозорци и тераси, тъй като това може да доведе до възникване на пожари в стопански постройки, съседни тераси, горими навеси и др. а също така и до нараняване на хора.

Продължават проверките на РДПБЗН – Кюстендил,  по обектите, където ще  празнуват хората, за условията  за евакуация и за създадена  организация за пожарна безопасност, евакуационно осветление, системи за пожароизвестяване и изправност на пожарогасителните уреди. От особена важност е евакуационните пътища да са  свободни за преминаване, а изходите да са отключени.

 

 19 декември 2018 | 15:35