МВР

ОД Кюстендил

 

13 февруари 2020

Министър Маринов, министър Димитров и главният прокурор проведоха работна среща в община Бобов дол

Работна среща в община Бобов дол се проведе днес, Тя бе инициирана  от главния прокурор Иван Гешев. Участваха министър Младен Маринов и министър Емил Димитров, директорът на ОДМВР-Кюстендил ст. комисар Елиан Стамболийски, представители на районната прокуратура и на общината. Основната тема бе свързана с чистотата на въздуха в региона. Ще се извършва цялостна проверка на ТЕЦ „Бобов дол“ -  какво се гори, разрешителния режим за изгаряните материали. В полицията и в прокуратурата ще постъпват своевременно данни, а ако се установят нарушения или престъпление, ще се търси наказателна отговорност, обобщи Иван Гешев.  Проверяват се и сигнали, че с тежкотоварна техника се изкарват въглища, а не както е декларирано - глина. Посочено бе, че МВР, съвместно с ИААА, ще предприемат проверки дали съответните камиони са претоварени и нанасят евентуални поражения на инфраструктурата.

Налице е резултат по един от банковите обири – има задържан извършител и съвместно с прокуратурата е повдигнато обвинение, заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов в отговор на журналистически въпроси в Бобов дол. Той допълни, че по другите случаи се работи и има заподозрени.

Министърът посочи, че са набелязани и мерки, една от които е засилване на полицейското присъствие около уязвимите обекти, особено в големите градове. По думите му, вчера са разпоредени на професионалното ръководство няколко задачи, като една от тях е да се дискутира проблемът с отделите по охрана на банките, с оглед на това да се повиши сигурността им, а другата е  да се работи по разкриване на извършителите.

Министър Маринов уточни, че по случая във Враца се работи и вече има насоки.  Като предупреждение към онези, които искат да вършат подобна престъпна дейност, мотивирани от различни причини, министър Маринов категорично заяви, че МВР и прокуратурата работят изключително упорито, извършителите ще бъдат задържани и срещу тях ще бъде приложена цялата строгост на закона. 

Изображения

 13 февруари 2020 | 17:18