МВР

ОД Кърджали

 

480 служители на МВР в областта охраняват избирателните секции и обществения ред в изборния ден

14 ное 2021

В спокойна обстановка започна изборният ден в област Кърджали. Общо 480 служители от структурите на МВР в областта са включени в охраната на избирателните секции и обществения ред в изборния ден. В сектор „БДС“ до момента са издадени 24 удостоверения за гласуване на граждани, които не притежават валидни лични карти. Паспортните звена работят и в днешния ден от 8,30 часа до 19,30 часа. Гражданите ще могат да подадат заявления за издаване на лична карта до 19 часа и да получат удостоверение за гласуване до края на работния ден – 19,30 часа. Тези, чиито документи за самоличност са готови, също могат да ги получат в днешния ден.
От отдел „Охранителна полиция“ напомнят, че в избирателните секции не се допускат граждани във видимо нетрезво и неадекватно състояние, също и такива, носещи оръжие. Задължително е спазването на противоепидемичните мерки.
Без нарушения на обществения ред премина изборният ден в областта. В сектор "Български документи за самоличност"  на 14 ноември бяха издадени 12 удостоверения на граждани без валидни лични карти, за да упражнят правото си на гласуване. Служителите на структурните звена на МВР в областта, ангажирани в охраната на избирателните секции и на обществения ред, продължават работата си до предаване на материалите от секционните комисии в РИК.

 


 15 ноември 2021 | 10:21