МВР

ОД Кърджали

 

Ученици от СУ "П.Р.Славейков" ще бъдат обучени за рисковите ситуации с велосипедисти

03 окт 2019

Международната образователна кампания "Виждам те. Виждаш ме" е подкрепена от ГДНП

На 4 октомври в СУ „Петко Рачов Славейков“ в гр. Кърджали ще се проведе обучение по международната програма “Виждам те. Виждаш ме.” за безопасна интеракция между велосипедистите и камионите на пътя. 
В теоретичната част на обучението учениците ще бъдат запознати със спецификите на движението на камионите на пътя, кои са основните рискови ситуации и как могат да ги избегнат. Експерти от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Кърджали ще запознаят участниците с правилата за велосипедистите на пътя. В практическата част децата ще имат възможност да се качат в кабината на камион, за да могат лично да видят къде са “мъртвите точки”, в които шофьорът не може да ги види в огледалата.
Каним Ви на 4 октомври (петък), 2019 г. в 12,00 часа, в двора на СУ „Петко Рачов Славейков“ (адрес: гр. Кърджали, ул. „Райко Жинзифов“, Възрожденци), за да представим пред Вас програмата “Виждам те. Виждаш ме”. На място ще можете:
• Да получите актуалната статистика за ПТП с велосипедисти у нас
• Да разберете кои са основните рискови ситуации между велосипедисти и камиони на пътя
• Да се запознаете с основните препоръки и практични съвети в програмата “Виждам те. Виждаш ме.”
• Да присъствате на демонстрацията на “мъртвите точки”, в която учениците сами ще проверят къде са и къде не са видими в огледалата за шофьора на камиона
Образователната кампания „Виждам те. Виждаш ме.“ е разработена от Volvo Trucks и се провежда в над 20 държави по света. В България програмата се изпълнява с участието на обучители-професионални шофьори на камиони от логистичната компания Транспрес. Кампанията е подкрепена от Главна дирекция “Национална полиция”.


 03 октомври 2019 | 11:29