МВР

ОД Кърджали

 

05 октомври 2019

С масови проверки и инструктажи за безопасност от полицейските инспектори започна ловният сезон в област Кърджали

Пет групи с общо 66 ловци от дружинките „Гледка” и ”Миладиново” са били проверени и инструктирани тази сутрин при откриването на ловния сезон в областта от младши полицейските инспектори по КОС в РУ-Кърджали Васил Демерджиев и Георги Неделчев съвместно със служители на ловното стопанство „Женда”. Специално внимание тази година е било обърнато на въведените нови изисквания за носенето на оръжието в куфар или калъф със заключено устройство на пусковата скоба и отделното пренасяне на оръжието от боеприпасите. Всички проверени ловци са били изрядни, е констатацията на младши полицейските инспектори. През контрол са минали и сроковете за валидност на разрешителните на ловците, мерките за безопасност за предотвратяване на инциденти, носенето на светлоотразителни жилетки и шапки, напомнено е било за незабавно сигнализиране на органите на реда при забелязани съмнителни лица. Проверки са били извършени днес на територията на всички общини в областта от инспекторите на съответните РУ на МВР.
Преди старта на ловния сезон на началниците на полицейските управления областта бяха изпратени разпореждания да организират съвместно със служители на Горските стопанства обхватен контрол на ловните дружинки за спазване на всички изисквания и мерки за безопасност.

На снимките: Младши полицейските инспектори Васил Демерджиев и Георги Неделчев от РУ-Кърджали проверяват и инструктират ловните дружинки „Гледка” и „Миладиново”.
 
Изображения

 07 октомври 2019 | 15:40