МВР

ОД Кърджали

 

Служители на ОДМВР-Кърджали при спецоперация разкриха и задържаха петима, набирали жени с цел сексуална експлоатация ​

12 юни 2020

Специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Кърджали  за установяване на лица, склоняващи други към проституция, е проведена на 9 юни с участието на служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ , „Противодействие на икономическата престъпност“  и на отдел „Разследване“ в Областната дирекция. По време на Специализирана полицейска операция са претърсени общо пет обекта.
Петима мъже на възраст 21 г., 25 г., 27 г., 30 г. и 46 г. са били задържани от криминалистите и привлечени като обвиняеми от Районна прокуратура за това, че в гр. Кърджали при условията на продължавано престъпление, са склонявали към проституция четири жени /на възраст от 21 г. до 28 г./,, като за трима от обвиняемите деянието е извършено по отношение на две лица, с користна цел и в съучастие – престъпление по чл. 155 ал. 5 т. 3 във вр. с ал. 3 вр. ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 на Наказателния кодекс,
Установено е, че четирите жени, на възраст от 21 г. до 28 г., са от различни краища на България, а организатори на схемата били задържаните при операцията.
По искане на Районна прокуратура – Кърджали днес съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо петимата обвиняеми по случая.

 12 юни 2020 | 17:17