МВР

ОД Кърджали

 

ОДМВР-Кърджали разкри група, повредила чуждо имущество в община Черноочене

31 окт 2019

Районна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняеми петима мъже

Районна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняеми петима мъже на 20, 21, 23,27 и 29 ггодини за това, че на 29 октомври 2019 г., в съучастие, като съизвършители, унищожили противозаконно чужди  вещи в населени места в община Черноочене. В с. Житница, счупили стъкла на сградата на кметството; в с. Дядовско повредели входна двукрилна врата на сградата на бившето  училище „Иван Вазов“; в с. Минзухар счупили стъкла на входна врата и стъкла на прозорци на сградата на кметството, в с. Среднево повредили входна врата на офис на физическо лице – престъпления по чл. 216 ал. 1 от Наказателния кодекс. 
Петимата обвиняеми са били задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР, след което спрямо всеки един от тях е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 1 000 лева.
В Районна прокуратура-Кърджали е образувано отделно досъдебно производство за унищожаване на чужди вещи в с. Черноочене – срязани гуми на два автобуса и изгорял контейнер за смет – престъпление по чл. 216 ал. 1 от Наказателния кодекс, като в момента по него се извършват активни процесуално-следствени действия за установяване на авторството на деянията и няма повдигнати обвинения.     
 
 

 31 октомври 2019 | 10:51