МВР

ОД Кърджали

 

30 март 2020

Областният управител Никола Чанев и старши комисар Атанас Илков наблюдаваха с дрон спазването на противоепидемичните мерки в Кърджали

Те провериха два от парковете в областния град днес следобед

Областният управител на Кърджали Никола Чанев  и директорът на ОД на МВР старши комисар Атанас Илков инспектираха днес спазването на ограничителните противоепидемични мерки в областния град. Над кв.“Боровец“ беше пуснат дрон за оглед на улиците, за да се установи дали има струпване на хора. Снимките от въздуха показаха, че кварталът е пуст в днешния понеделнишки следобед. В Градската градина в центъра на Кърджали също нямаше хора. В парк „Арпезос-север“  бяха засечени велосипедисти и момичета на една от беседките. Никола Чанев и старши комисар Илков предупредиха групичките да се приберат по домовете си, да спазват ограничителните мерки и да излизат само в случай на спешна нужда според препоръките на Националния оперативен щаб.
На площадка в края на парка готов за обход във въздуха чакаше дронът. Той се използва за пръв път в Кърджали за наблюдение след обявяване на извънредното положение, но след днешната акция предстоят и други такива с оглед възможността за бърза реакция при нарушаване на противоепидемичните мерки. 
Без инциденти протича работата на четирите контролно-пропускателни пункта в Кърджали. В днешния първи ден от седмицата са проверени 2970 моторни превозни средства. От тях 48 са върнати като пътуващи без основателна причина.

На снимките: Проверките в парковете и акцията с дрона.

Изображения

 31 март 2020 | 08:08