МВР

ОД Кърджали

 

Изборният ден в област Кърджали започна в спокойна обстановка

11 юли 2021

Гласуването приключи без нарушения на обществения ред

В нормална обстановка започна изборният ден в област Кърджали. Около 480 служители на ОД на МВР, РДПБЗН, Зоналното жандармерийско управление и Гранична полиция са включени в охраната на обществения ред и на изборните секции. Изборен щаб в Областната дирекция ще контролира и координира възложените от закона действия на полицейските сили в изборния ден.
Сектор „Български документи за самоличност“ и паспортните звена в Районните управления ще работят днес от 8,30 часа до 19,30 часа и ще издават удостоверения за гласуване на граждани, които не притежават лична карта. За да получат такова удостоверение, гражданите ще трябва да подадат заявление за издаване на лична карта. През последната седмица в сектор „БДС“ са били обслужени 2444 жители на областта, издадени са били 1134 лични карти, 1813 паспорта и 39 удостоверения за гласуване.
Без нарушения на обществения ред приключи гласуването в областта. В сектор "Български документи за самоличност" в изобрния ден са издадени 10 удостоверения за гласуване.

 12 юли 2021 | 10:05