МВР

ОД Кърджали

 

Информационен бюлетин

08 юли 2020

Кърджали. 51-годишен е задържан в РУ-Кърджали тази нощ, след като направил опит да пречи на полицейски служители да изпълнят задълженията си по охрана на обществения ред. Малко след 1 часа полицейски патрул реагирал на сигнал за семеен скандал, наложило се полицаите да направят второ посещение по същия повод. Мъжът в семейството отказал да представи документ за самоличност и не се съобразил с предупрежденията на полицаите да не пречи на проверката. Задържан е за срок до 24 часа на основание чл.72, ал.1, т.2 от Закона за МВР.

Ардино. Проверка за нанесена телесна повреда е започната в РУ-Ардино с постановление на прокуратурата. 36-годишен мъж получил наранявания на улица в града. Група „Охранителна полиция“ в управлението изяснява случая.

Специализирани операции. Специализирана операция в областта за спазване на правилата за безопасност от водачите на пътни превозни средства с животинска тяга започва в областта във връзка с активния селскостопански сезон, в който този вид превозни средства се използват по-интензивно. Акценти в проверките ще бъдат: оборудването със светлини и светлоотразителни жилетки, контрол на забраната този вид пътни средства да се движат по автомагистрали,  скоростни и автомобилни пътища, както и по общински улици, зони и булеварди, забранени с наредби на общините. Ще се извършват проверки дали водачите на ППС с животинска тяга разполагат с документ, удостоверяващ регистрация в службите за контрол към общините на основание чл. 167, ал. 2, т. 4 от ЗДвП. При констатирани нарушения ще се налагат административни наказания  и принудителни мерки. Едновременно с това ще се извършва контрол и за безнадзорни животни в обхвата на пътищата в областта, което е честа причина за пътнотранспортни произшествия. От Пътна полиция предупреждават собствениците, че оставянето на домашни животни без надзор в обхвата на пътя е нарушение и подлежи на санкция по ЗДвП при създаване на рискове за ПТП или за причинено пътно произшествие.

 08 юли 2020 | 10:01