МВР

ОД Кърджали

 

Информационен бюлетин

07 юли 2020

Кърджали. Проверка за нарушаване на противоепидемични правила е започната в РУ-Кърджали. Полицейски служители установили, че 32-годишен, поставен под карантина, е нарушил задължителната изолация, разпоредена от здравните власти. По  случая работи сектор „Охранителна полиция“ с оглед на чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

За хулигански действия 50-годишен е бил задържан в РУ-Кърджали. Около 23,30 часа снощи мъжът предизвикал скандал и на ул.“Рожен“ в областния град нанесъл побой на 37-годишна жена и 39-годишен мъж. Материалите по случая ще бъдат внесени в съда по Указа за борба с дребното хулиганство за налагане на административно наказание.

Проверка за неиздължени издръжки е започната в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. 42-годишен не е изплатил на малолетното си дете определените му по съдебен ред вноски. Сектор „Охранителна полиция“ продължава работата по случая.

Нерегистриран мотопед е бил засечен в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кърджали. Нарушението било установено в село Воловарци при проверка на 63-годишен, който се придвижвал с моторното превозно средство. Същото деяние извършил и 20-годишен, който управлявал нерегистриран лек автомобил „Опел“ в село Постник. Проверката по случая се извършва от РУ-Момчилград по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

ПТП. Неправоспособен 20-годишен водач катастрофирал след употреба на алкохол с нерегистриран автомобил. Произшествието станало вчера около 13 часа в момчилградското село Постник. Мъжът се движил с „Опел“, загубил контрол над управлението и се блъснал в телена ограда на къща, след което напуснал мястото на произшествието. Издирен е, тестван за алкохол с техническо средство, което отчело 2,54 промила. При направени справки били установени и другите деяния на водача – управление на нерегистрирано моторно превозно средство, без да притежава шофьорска книжка. Задържан е  за срок до 27 часа в РУ-Момчилград. Образувано е бързо производство. 

Пожари. Екип на пожарната служба в Крумовград загасил запалени сухи треви и храсти в землището на село Едрино. Няма нанесени щети. Сигналът за пожара бил подаден снощи в 20,45 часа.

 07 юли 2020 | 10:55