МВР

ОД Кърджали

 

Информационен бюлетин

06 юли 2020

Кърджали. Шестима са задържани в РУ-Кърджали за хулигански действия при два скандала. Около 14,30 часа на 5 юли в кв.“Възрожденци“ възникнал спор между две младежки компании. Свадата прераснала в сбиване, четиримата си разменили удари, а един от тях извадил законно притежаван газов пистолет, без да произвежда изстрели. Младежите на 17 г., 18 г., 19 г. и 24 г. са били задържани за срок до 24 часа в полицейското управление. Проверката по случая се извършва от сектор „Охранителна полиция“ с оглед на чл.325, ал.1 от Наказателния кодекс за хулиганство. За същото деяние в РУ-Кърджалии са били задържани двама мъже на 25 г. и 46 г. Около 20 часа на 5 юли след скарване двамата нанесли удари на 28-годишен. Инцидентът станал в училищен двор в областния град. Извършителите са били задържани за срок до 24 часа. Работата продължава сектор „Охранителна полиция“.   

За бракониерски лов 58-годишен е бил задържан в РУ-Кърджали. Мъжът е установен, след като в землището на село Ненково на 5 юли без надлежно разрешително било убито диво прасе. Дежурна оперативна група е извършила оглед, полицаи открили дивечово месо в жилището на задържания. Образувано е досъдебно производство по чл.237, ал.1 от Наказателния кодекс.

18-годишна управлявала нерегистриран автомобил и по случая в РУ-Кърджали е започната проверка. Жената се придвижвала с лек автомобил „Рено“, който не е бил пререгистриран в двумесечен срок от придобиването му, каквото е изискването в чл.143, ал.15 от ЗДвП.

Крумовград. За отправени закани за убийство на полицейски служител 21-годишен е бил задържан в РУ-Крумовград. Заплахите били свързани със служебни действия на полицая. Извършва се проверка по чл.144, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

Шофиране след употреба на алкохол. Три бързи производства са образувани в полицейските управления в Момчилград и Кърджали за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол. 2,52 промила отчел тестът на 32-годишен, който се придвижвал с „БМВ“ и бил проверен около 1 часа в Момчилград на 5 юли. В същия град на 4 юли около 6 часа бил проверен 29-годишен водач на „Мазда“. Техническото средство отчело 2,22 промила. Двамата шофьори отказали кръвни проби за анализ. Били са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление. Около 20,30 часа на 3 юли на ул.“Джордж Вашингтон“ в Кърджали бил проверен 32-годишен водач на „Шкода“. 1,34 промила отчел тестът за алкохол. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

ПТП. Двама водачи са пострадали леко след пътно произшествие на 5 юли малко след 8 часа на разклона за село Калинка. 57-годишен със „Ситроен“ предприел обратен завой на забранено място, отнел предимство и последвал сблъсък с „Опел“. Екип на спешни медици прегледал пострадалите, които били освободени. Тестовете за алкохол на водачите са с отрицателни резултати. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. Екип на пожарната служба в Кърджали обезопасил автомобилите и почистил мястото.

Аварийни дейности. Служители на пожарната служба в Кърджали уловили змия в къща в кв.“Байкал“ след потърсена  помощ около 15 часа на 5 юли. Друг екип събрал разпилян живак в жилище в кв.“Възрожденци“ в областния град след сигнал на 4 юли около 22 часа.

 06 юли 2020 | 10:53