МВР

ОД Кърджали

 

Информационен бюлетин

30 юни 2020

Кърджали. За притежаване на наркотик 32-годишен  е задържан в РУ-Кърджали. Около 15 часа вчера при извършена проверка полицейски служители намерили у мъжа около 10 грама суха листна маса, която при извършен тест реагирала на марихуана. Дрогата е иззета и е на съхранение в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателни кодекс. Работата по случая продължават сектор „Криминална полиция“ и разследващ полицай.

Крумовград. Криминалисти от РУ-Крумовград са разкрили кражба на мобилен телефон. Смартфонът изчезнал от землището на село Странджево, докато 12-годишният му собственик се къпал в реката. При направени проверки и  издирване полицаите стигнали до двама хасковлии на 18 г. и 19 г. Извършителите успели да продадат телефона, но възстановили сумата за него. Проверката по случая продължава група „Охранителна полиция“ в РУ-Крумовград с оглед на чл.194, ал.1 от Наказателния кодекс.

ПТП. 23-годишен водач на „Фолксваген“ блъснал крава на пътното платно. Произшествието станало около 19,30 часа на 28 юни по пътя между селата Вълкович и Плазище. Тестът за алкохол на водача е с отрицателен резултат. Полицейски служители от РУ-Джебел са установили собственика на домашното животно. Пътното произшествие е обработено по административен ред с два акта по ЗДвП.

 30 юни 2020 | 11:27