МВР

ОД Кърджали

 

Информационен бюлетин

03 юли 2020

Крумовград. Криминалисти от РУ-Крумовград са разкрили извършители на грабеж. Около 20 часа снощи на спирката в село Пелин на 20-годишен бил нанесен побой от двама нападатели, които откъснали златния синджир на потърпевшия и избягали. При направени проверки и проведени оперативни и издирвателни действия полицаи от РУ-Крумовград задържали двама мъже на 20 г. и 45 г., съпричастни към случая. Образувано е досъдебно производство по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс за грабеж и работата продължава разследващ полицай.

Джебел. Досъдебно производство по чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс за нарушаване на противоепидемични мерки е образувано в РУ-Джебел. 26-годишна жителка на общината била установена, че не спазва 14-дневна задължителна карантина, предписана от здравните власти.

Две проверки са започнати в РУ-Джебел за установени нарушения относно регистрация на прикачени ремаркета към моторни превозни средства. В хода на специализирана операция полицейски служители засекли лек автомобил „Нисан“ с ремарке, нерегистрирано по съответния ред. При проверка на паркиран автомобил „Мицубиши“ било установено, че регистрационната табела на прикаченото ремарке е издадена за друго моторно превозно средство. Група „Охранителна полиция“ в управлението продължава работата по случаите.

Ардино. Проверка за управление на автомобил след употреба на алкохол е започната в РУ-Ардино. Около 13,30 часа вчера в града бил спрян лек автомобил „Опел“, управляван от 51-годишен. Тестът за алкохол на водача отчел 0,53 промила. При направена справка станало ясно, че мъжът вече е бил осъден с влязло в сила решение за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол над 1,2 промила.

Пожари. Ремарке, паркирано в Кърджали, е горяло вчера около 10 часа. Огънят унищожил козметични продукти. Екип на пожарната служба в Кърджали загасил пламъците. Причините за пожара са в процес на изясняване. Трима огнеборци от службата в Кърджали локализирали и загасили запалени сухи треви и храсти в землището на село Калоянци около 10,30 часа вчера. Няма нанесени щети.

 

 03 юли 2020 | 10:19