МВР

ОД Кърджали

 

Информационен бюлетин

29 юни 2020

Кърджали. Три досъдебни производства са образувани в РУ-Кърджали за нарушаване на противоепидемични мерки по чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. Две жени и един мъж да били установени при проверки, че не спазват 14-дневна задължителна карантина, наложена от здравните власти.

Крумовград. По 200 лв. глоби са били наложени на двама мъже на 27 г. и 28 г. след скандал и нанесен побой на 20-годишен и 45-годишен в Крумовград около 12,30 часа в събота. Решението е на Районния съд в Крумовград, след като лицата са били задържани за срок до 24 часа, а материалите внесени в съда по Указа за борба с дребното хулиганство. Същото административно наказание – 200 лв. глоба, е било наложено с решение на Районния съд в Крумовград на 45-годишен, предизвикал скандал в село Пелин и нанесъл удари на 40-годишен местен жител.

Специализирани операции. 920 моторни превозни средства са били проверени в хода на специализирана операция на територията на областта през последната седмица с цел ограничаване на предпоставките за пътни произшествия, контрол на водачите за спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотични вещества, използване на обезопасителни колани. Констатираните нарушения на ЗДвП са 326. Съставени са 28 акта, 198 фиша, заснети са 100 клипа за превишена скорост, за които ще бъдат съставени електронни фишове.

Нерегламентиран превоз на животни установили полицаи от РУ-Кърджали в хода на специализирана операция за опазване на обществения ред и противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места. Около 13 часа на 28 юни за проверка на КПП „Чилик“ бил спрян товарен „Мерцедес“, управляван от 35-годишен. Водачът превозвал три крави без необходимите документи. Служители на Областната дирекция по безопасност на храните съставили акт по Закона за ветеринарномедицинската дейност.

ПТП. Пет са пътните произшествия през почивните дни с трима леко пострадали. На улица в Кърджали 18-годишен неправоспособен с лек автомобил „Мерцедес“ преминал през пръстите на краката на 4-годишно дете, което се намирало на пътното платно. След преглед в Спешното приемно отделение пострадалото дете било освободено, а при проверка станало ясно, че водачът не притежава свидетелство за управление на МПС.  По пътя от село Плазище към село Купците 18-годишен водач на „Опел“ загубил контрол над управлението вследствие на несъобразена скорост, колата напуснала пътното платно и се преобърнала. Пътници на 19 г. и 20 г. били прегледани в Спешното приемно отделение на болницата в Кърджали и освободени. Не е констатирана употреба на алкохол. Само с материални щети са другите три пътни произшествия в Кърджали, Момчилград и между селата Фотиново и Бенковски. Причините са: несъобразена скорост, нарушена дистанция и отнето предимство. Тестовете за алкохол на водачите са с отрицателни резултати. Съставени са актове по ЗДвП. 

Джебел. В полицейското управление в Джебел на 24 юни около 17,30 часа е било предадено портмоне с ключове и пари, намерено същия ден на ул.“Йълдъръм“ в града. Гражданинът, изгубил портмонето, може да го потърси в РУ-Джебел всеки работен ден.

 29 юни 2020 | 13:19