МВР

ОД Кърджали

 

Информационен бюлетин

26 фев 2021

Кирково. За хулигански действия 60-годишен е задържан в полицейското управление в Кирково. Около 22 часа снощи полицаи реагирали на сигнал за скандал в село Тихомир. При пристигането на служителите в хода на изясняване на случая мъжът отправил ругатни и обиди към тях, след което е бил задържан за срок до 24 часа. Проверката по случая е по чл.325, ал.1 от Наказателния кодекс за хулиганство и се извършва от група „Охранителна полиция“ в управлението.

Кърджали. Нерегистриран автомобил, управляван от неправоспособен, бил засечен при проверка в областния град. Непълнолетният се придвижвал с „Мицубиши“ по ул.“Първи май“ и бил спрян от полицейски служители. При направена справка станало ясно, че моторното превозно средство е с прекратена регистрация за разкомплектоване. Сектор „Охранителна полиция“ продължава работата по случая с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Досъдебно производство за кражба е образувано в РУ-Кърджали след подаден сигнал, че на 25 февруари около 21,30 часа било проникнато в жилище в областния град и били откраднати 300 лв. Извършен е оглед от дежурна оперативна група. Сектор „Криминална полиция“ е организирал издирвателни действия за установяване на извършителя на престъплението.

Сигнал за счупено стъкло на витрина на търговски обект в областния град бил подаден в РУ-Кърджали. Дежурна оперативна група извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване на чуждо имущество и се издирва извършителят на деянието.

ПТП. Двама били прегледани в Спешното приемно отделение в Кърджали след пътно произшествие вчера около 10,30 часа по пътя от село Седловина към областния град. 32-годишен с „Пежо“ се блъснал в движещ се пред него лек автомобил „Рено“, управляван от 60-годишен. Водачът на реното и 55-годишният му спътник били прегледани и освободени. Тестовете за алкохол са с отрицателни резултати. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Пожари и аварийно-спасителни дейности. Екип на пожарната служба в Кърджали загасил запалени отпадъци в кв.  „Горна Гледка“ след подаден сигнал снощи около 19,30 часа. Небрежна работа с огън причинила произшествието. Няма нанесени щети.

Два сигнала за оказване на техническа помощ били подадени вчера в пожарната служба в Кърджали. Около 14 часа спасителен екип обезопасил провиснал кабел за интернет над пътното платно в кв. „Гледка“ в областния град. Около 20,30 часа двама служители събрали разпилян живак от счупен термометър в жилище в Кърджали.

 26 февруари 2021 | 11:19