МВР

ОД Кърджали

 

Информационен бюлетин

25 фев 2021

Кърджали. Криминалисти от РУ-Кърджали са разкрили и задържали трима, откраднали кабели от фирмен склад. В полицейското управление бил подаден сигнал за разбита стена на помещение в периода от 21 февруари до 22 февруари и липсващи около 3,5 км многожичен кабел. При организираните издирвателни действия на 24 февруари полицаи задържали трима мъже на 29 г., 35 г. и 39 г., съпричастни към извършеното престъпление. Открит бил и иззет откраднатият материал. Дежурна оперативна група е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство за взломна кражба.

За използване на неистинска диплома за завършено основно образование е започната проверка в сектор „“Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД на МВР-Кърджали. Документът бил представен в сектор „Пътна полиция“ от 36-годишна. Работата по случая е с оглед на чл.316 от Наказателния кодекс.

Досъдебно производство за неиздължени издръжки е образувано в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. 38-годишен не изплатил на малолетното си дете месечни вноски, определени по съдебен ред, като натрупаната сума стигнала 2300 лв. Разследващ полицай продължава работата по случая.

70-годишен се придвижвал с нерегистриран мотопед, установили служители на РУ-Кърджали в хода на специализирана операция. При проверка в село Дядовско станало ясно, че моторното превозно средство няма задължителната по закон регистрация.

Момчилград. Досъдебно производство след пожар в складово помещение в Момчилград е образувано в РУ-Момчилград. Огънят възникнал около 19 часа вчера. При опит да гаси пламъците пострадал 54-годишен мъж, който бил транспортиран в пловдивска клиника с изгаряния по ръцете и краката. Огънят унищожил: 20 кв. м покривна конструкция и материали, съхранявани в склада. Пожарът бил потушен от четирима огнеборци от службата в Момчилград. Благодарение на своевременната намеса била спасена сградата и съхранявани стоки в нея. Дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото на произшествието. Разследващ полицай и група „Криминална полиция“ продължават работата по случая.

Пожари. Екип на пожарната служба в Кърджали загасил горящи отпадъци в кв.“Прилепци“ в областния град след подаден сигнал вчера в 16,15 часа. Няма нанесени щети.


 25 февруари 2021 | 11:27