МВР

ОД Кърджали

 

Информационен бюлетин

02 юли 2020

Кърджали. 22-годишен е задържан с дрога вчера. При извършена проверка и обиск в областния град в хода на специализирана операция полицейски служители от РУ-Кърджали открили суха листна маса, която при извършен тест реагирала на марихуана. Наркотичното вещество е иззето и е на съхранение в полицейското управление, а притежателят му задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

Товарен автомобил с подправен идентификационен номер е бил установен вчера в Кърджали. Колата била представена за регистрация в сектор „Пътна полиция“ и при процедурата станало ясно, че номерът на рамата е нестандартно изписан. Автомобилът е иззет, работата по изясняване на случая продължава.

За кражба от частен дом 20-годишен  е задържан вчера в РУ-Кърджали. Престъплението е било извършено на 28 юни. В жилището било проникнато през прозорец и откраднати пари и бинокъл. При издирвателни действия полицаи от РУ-Кърджали стигнали до 20-годишния жител на община Кирково като съпричастен към извършеното деяние. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство. 
Две проверки за съжителстване с непълнолетни, ненавършили 16 години, са започнати в РУ-Кърджали с постановления на Районната прокуратура. Случаите са в областния град и село Стремци. Проверките се извършват от сектор „Охранителна полиция“ в управлението. 

Сигнал за кражба от частен дом в село Айрово бил подаден вчера в РУ-Кърджали. В сградата било проникнато през прозорец и  били откраднати два мобилни телефона и тонколона. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство и се издирва извършителят на престъплението.

Кирково. Товарен автомобил без регистрация е бил засечен в хода на специализирана операция от служители на РУ-Кирково. Колата била управлявана от 54-годишен и при проверка в село Фотиново станало ясно, че е със служебно прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

Специализирани операции. 509 моторни превозни средства и 613 лица са били проверени при специализирана операция с ограничаване на пътнотранспортния травматизъм, контрол на водачите за правоспособност, употреба на алкохол и наркотични вещества. 153 са констатираните нарушения, за които са съставени 14 акта 99 фиша и са заснети 40 клипа за превишена скорост, за които ще бъдат връчени електронни фишове.

 02 юли 2020 | 10:19