МВР

ОД Кърджали

 

Информационен бюлетин

19 фев 2021

Ардино. Проверка за незаконен добив на дървесина е започната в РУ-Ардино. На 18 февруари в землището на село Жълтуша било установено, че 35-годишен превозвал в товарен „Мерцедес“ дърва за огрев, немаркирани с контролна горска марка и при липса на редовно писмено разрешително. Работата по случая продължава полицейският участък в село Бял извор.

Момчилград. Неправоспособен водач бил установен в Момчилград в хода на специализирана операция. При проверка на лек автомобил „БМВ“, управляван от 18-годишен, станало ясно, че шофьорът не притежава свидетелство за правоуправление и вече е бил наказван по административен ред за това деяние. Група „Охранителна полиция“ в РУ-Момчилград извършва проверката с оглед на чл.343в, ал.2 от Наказателния кодекс.

Шофиране след употреба на наркотици. Бързо производство е започнато в РУ-Кърджали за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотично вещество. Около 17,30 часа в село Рудина бил проверен 22-годишен водач на „Опел“. Тестът за наркотици с техническо средство отчел положителен резултат. Издаден е талон за медицинско изследване, но били отказани проби за химически анализ. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Специализирани операции. Притежатели на незаконни пневматични оръжия били установени при специализирана операция на територията на РУ-Джебел за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места. При проверка в две жилища вчера в село Търновци полицейски служители намерили три пневматични пушки, за които в управлението не са постъпили уведомления и една пушка с неустановена марка. Вещите са иззети и са на съхранение в РУ-Джебел.

 Акцизни стоки без бандерол били открити в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кърджали за противодействие на престъпни деяния и създаване на сигурна среда за движение по пътищата. При проверка в жилище в областния град били намерени около 700 грама нарязан тютюн и 1330 саморъчно свити цигари. Стоките са иззети и са на съхранение в полицейското управление. В сектор „Охранителна полиция“ е образувано проверка по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс.

Пожари. Сигнал за пожар в контейнер в областния град е подаден снощи около 20,30 часа. Екип на пожарната служба в града загасил запалените отпадъци. Небрежна работа с огън причинила произшествието. Няма щети.


 19 февруари 2021 | 11:51