МВР

ОД Кърджали

 

Информационен бюлетин

18 фев 2021

Кърджали. Проверка за нарушаване на противоепидемичните мерки е започната в полицейския участък в Черноочене. В хода на операция за контрол по спазването на ограниченията в условията на извънредна обстановка полицейски служители установили, че в заведение в селото били допуснати клиенти. Работата по случая е с оглед на чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

Досъдебно производство за използване на неистински документ е образувано в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. 36-годишен подал декларация в сектор „Пътна полиция“ в Кърджали с вписани неверни данни и неистински  частен документ – договор за покупка на лек автомобил. Сектор “Охранителна полиция“ и разследващ полицай продължават работата по изясняване на случая.

Джебел. За подаден неверен сигнал на тел.112 е започната проверка в РУ-Джебел. Около 4 часа на 15 февруари 44-годишна съобщила, че нейна близка се нуждае от медицинска помощ. На място били изпратени екипи от медици и пожарникари и било установено, че няма такъв случай. Проверката е по чл.326, ал.1 от Наказателния кодекс за подаден заблуждаващ сигнал за помощ и се извършва от група „Охранителна полиция“ в управлението.

Специализирани операции. 86 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Кирково в периода от 15 февруари до 17 февруари с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия. За констатираните 18 нарушения на ЗДвП са съставени 8 акта и 10 фиша.

ПТП. 13-годишен пешеходец пострадал в пътнотранспортно произшествие вчера в 7,45 часа в Крумовград. На общински път в района на гробищния парк момчето било блъснато от „Мерцедес“, управляван от 27-годишен. Пострадалият бил транспортиран в болницата в града и след преглед освободен. Тестът за алкохол на водача е с отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Пожари и аварийно-спасителни дейности. Шестима пожарникари от службите в Кърджали и Крумовград загасили запалени комини на жилищни сгради вчера след подадени сигнали около 8,30 часа. Няма щети.

В 11,13 часа бил подаден сигнал за опасни висулки на жилищен блок в областния град. Екип на пожарната служба в града отстранил ледените късове от фасадата на сградата.


 18 февруари 2021 | 13:45