МВР

ОД Кърджали

 

Информационен бюлетин

17 фев 2021

Кирково. Обявен за издирване в Шенгенската информационна система с издадена европейска заповед за арест е бил установен в село Кирково. Оперативно-издирвателните действия са били проведени съвместно от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД на МВР-Кърджали и на РУ-Кирково. 36-годишният мъж е бил задържан вчера за срок до 24 часа в полицейското управление в Кърджали, след като е бил медицински освидетелстван. Уведомени са компетентните органи.

ПТП. Две са пътните произшествия вчера в областта. Няма пострадали. Малко след 7 часа в село Зелениково 28-годишен с „Опел“ загубил контрол над управлението  и се блъснал в спрял лек автомобил „Рено“. Тестовете на водачите за алкохол са с отрицателни резултати. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. Около 18 часа на кръстовището между улиците „Сан Стефано“ и „Миньорска“ в Кърджали 18-годишен водач на „Опел“ загубил контрол над управлението, колата напуснала пътното платно и се блъснала в метален стълб за улично осветление. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт по ЗДвП.

Пожари. Шестима огнеборци от пожарните служби в Кърджали и Джебел са гасили два горящи комина вчера. Сигналите за произшествията са подадени в 10 часа за жилищен блок в кв.“Възрожденци“ в областния град и в 18,45 за жилищна сграда в Джебел. Пожарите са били потушени своевременно. Няма нанесени щети.

 17 февруари 2021 | 11:27