МВР

ОД Кърджали

 

Информационен бюлетин

16 фев 2021

Момчилград. 400 лв. глоба е наложеното административно наказание на 19-годишен, предизвикал скандал и нарушил обществения ред в Момчилград. На 14 февруари около 14 часа в района на автогарата мъжът влязъл в пререкания с 56-годишен и му нанесъл удари. Решението по случая е на Районния съд в Момчилград и е по Указа за борба с дребното хулиганство.

Кърджали. За нарушаване на противоепидемични мерки в РУ-Кърджали е започната проверка по чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. Полицейски служители установили, че кафене в областния град работи с външни клиенти в нарушение на заповедите, издадени по повод извънредната епидемична обстановка в страната. Работата по случая продължава сектор „Охранителна полиция“ в управлението.

Пожари и аварийно-спасителни дейности. Шест са подадените сигнали за произшествия в оперативния дежурен център на РДПБЗН-Кърджали вчера. Четири са пожарите на 15 февруари в областта. 15 пожарникари от службата в областния град загасили запалени четири комина на жилищни сгради. Благодарение на своевременната намеса на екипите няма нанесени щети.

Спасителен екип на службата в Кърджали отстранил опасни ледени висулки от жилищна сграда в кв.“Студен кладенец“ след подаден сигнал вчера в 11,25 часа. Трима служители от същата служба изтеглили закъсали автобуси и леки автомобили по републиканския път Кърджали-Хасково /през село Стремци/, в района на село Скърбино. Съобщението за помощ е подадено вчера около 7 часа.


 16 февруари 2021 | 10:29