МВР

ОД Кърджали

 

Информационен бюлетин

15 фев 2021

Кърджали. Криминалисти от РУ-Кърджали са разкрили кражба на лек автомобил „Фолксваген“ и установили четирима мъже, съпричастни към престъплението. Собственикът на моторното превозно средство, паркирано в село Черноочене, открил липсата му на 11 февруари. След подадения сигнал са започнали издирвателни действия, при които автомобилът бил намерен в Хасковска област. Като съпричастни към кражбата в полицейското управление били задържани четирима мъже на възраст 31 г., 34 г., 39 г. и 60 г. Изясняването на случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Фалшиви стоки от известни търговски марки са били иззети в хода на специализирана операция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“. На 12 февруари бил проверен търговски обект в областния град, където били намерени 45 броя маратонки, дрехи  и чанти. Стоките носили лого на десет защитени търговски марки без съгласието на притежателите на авторските права. Извършен е оглед. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължават сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и разследващ полицай.

19-годишен и четирима непълнолетни счупили огледала, стъкла, спукали гума и деформирали капак на лек автомобил „Мазда“, установили полицейски служители от РУ-Кърджали след подаден сигнал. Колата била с прекратена регистрация и паркирана в областния град. Дежурна оперативна група извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство. Сектор „Охранителна полиция“ и разследващ полицай продължават изясняването на случая.

Момчилград. За хулигански действия 21-годишен е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Момчилград. Около 14 часа на 14 февруари мъжът предизвикал скандал, отправил ругатни и нанесъл удари на 56-годишен. Инцидентът станал на улица в града. Материалите по случая ще бъдат внесени в съда по Указа за борба с дребното хулиганство за налагане на административно наказание.

Шофиране след употреба на алкохол. Две бързи производства са образувани в полицейските управления в Кирково и Кърджали за управление на автомобили след употреба на алкохол. Малко след 18,30 часа на 12 февруари в землището на село Шумнатица бил спрян лек автомобил „Хонда“ с 52-годишен водач. Тестът за алкохол отчел 1,79 промила, след което била отказана кръвна проба за анализ. 1,37 промила отчел резултатът от пробата с техническо средство на 64-годишен водач на „Мицубиши“. Проверката била извършена на 12 февруари около 23 часа в областния град. Двамата шофьори са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управление.

Специализирани операции. 189 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на териториите на полицейските управления в Крумовград, Кирково и Джебел с цел контрол за спазване на скоростните режими, използване на обезопасителни системи, употреба на алкохол и упойващи вещества и наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. 65 са констатираните нарушения, съставени са 17 акта и 38 фиша по ЗДвП, заснети са били 10 клипа за превишена скорост, за които ще бъдат съставени електронни фишове.

Пожари и аварийно-спасителни дейности. Лек автомобил „Ауди“ и 1 куб. м дърва за огрев изгорели в пожар на 13 февруари в село Бенковски. Сигналът за произшествието бил подаден в 2,20 часа. Два екипа от участъка в селото и от пожарната служба в Подкова потушили огъня, причинен от късо съединение в двигателния отсек. 13 огнеборци загасили запалени комини на четири сгради в Кърджали, Момчилград и Ардино. Няма щети.

На 14 февруари около 6 часа спасителен екип на службата в Кърджали помогнал на водач на заседнал в снега автомобил в района на село Бели пласт. Пожарникари от Джебел изтеглили от пътното платно закъсал автомобил, който пречел на движението на разклона до село Лебед. Екип на службата в Кърджали премахнал счупени клони на дърво в промишлената зона в града.


 15 февруари 2021 | 10:41