МВР

ОД Кърджали

 

Информационен бюлетин

12 фев 2021

Кърджали. Лек автомобил „Фолксваген“ е бил обявен за общодържавно издирване след подаден сигнал за кражба. Колата била паркирана в село Черноочене и по първоначални данни изчезнала на 10 февруари срещу 11 февруари. Образувано е досъдебно производство и работата продължава разследващ полицай.

Две досъдебни производства са образувани за нарушаване на противоепидемични мерки. При извършена проверка от полицейски служители на адрес в областния град било установено, че 22-годишен не е спазил задължителна 10-дневна карантина. Същото нарушение направил и 53-годишен жител на община Джебел, който не бил открит на посочения адрес. Разследванията по двата случая са по чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

Шофиране след употреба на наркотици и алкохол. 24-годишен, управлявал лек автомобил „Тойота“, бил спрян за проверка около 17 часа вчера в областния град. Тестът за наркотици отчел положителен резултат за кокаин. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за анализ.    Водачът е задържан в РУ-Кърджали за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство. При проверка в село Пряпорец тази нощ около 4 часа на лек автомобил „Опел“ полицейски служители установили, че 19-годишният водач е употребил алкохол. Тестът с техническо средство отчел 1,70 промила. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа, образувано е бързо производство.

Пожари и аварийно-спасителни дейности. Лек автомобил „Рено“ изгорял снощи в община Кирково. Сигналът за произшествието е подаден в 21,20 часа. Екип на пожарната служба в Подкова потушил пламъците. Вероятната причина за запалването е късо съединение. Трима пожарникари от службата в Ардино загасили горящ комин на жилищен блок в града. Няма щети.

Пет са подадените сигнали за аварийни ситуации вчера. Спасителни екипи с 11 служители отстранили опасно висящи ламарини от покривите на три сгради и пречупено дърво в Кърджали и ламарина от жилищен блок в Крумовград.


 12 февруари 2021 | 11:09