МВР

ОД Кърджали

 

20 яну 2020

Важна информация за гражданите при издаване на български лични документи

Лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС могат да се подменят и преди изтичане на срока на валидност ; Препоръчваме електронните услуги на МВР за улеснение на потребителите

Гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР Кърджали, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи /лични карти, паспорти, свидетелства за управление на МПС/ във всяко едно от звената "БДС" на територията на областта. Това може да бъде направено и преди изтичане на срока на валидност на документите.         
Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена "БДС", както и е с цел допринасяне на удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.           
Готовите лични документи се получават в звеното "БДС", където е подадено заявлението.


Справки за натовареността по Районни управления на МВР в областта при приемане на заявления - в прикачените документи.

Главен комисар Николай Николов: Пожарът в горския масив в община Кирково е локализиран и 90 процента овладян

Пожарът край село Самодива е обхванал приблизително 600 декара горски масив, благодарение на добрата работа и координация на силите е изцяло локализиран и 90 процента овладян, това каза днес на място на произшествието директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.  В тези два дни в потушаването на огъня са се включили 127 души – пожарникари, горски служители, доброволци от местното формирование и жители на общината. Главен комисар Николов поздрави всички за това, че не са допуснали да бъдат застрашени населени места в близост до пожара. Остават за потушаване огнища, които са вътре в масива и рисковани заради засилващия се вятър. Според него обаче те не представляват проблем за населени места.  Той обяви, че има готовност за включване и на допълнителни сили от съседни области, но по преценка на щаба това не се налага към момента.
Гасенето на огнищата в масива продължава с гръбни пръскачки със сили на РДПБЗН-Кърджали , горски служители и местно население.


07 сеп 2021

Започва прием на заявления за подмяна на свидетелства за правоуправление на МПС в сектор „БДС“ и паспортните звена в Районните управления

Водачите трябва да издължат преди това неплатени глоби и да получат невръчени наказателни постановления и електронни фишове

От 1 септември 2021 година в сектор „Български документи за самоличност“ и паспортните звена в Районните управления започва прием на заявления за подмяна на свидетелства за правоуправление на МПС /без случаите за първоначално издаване на свидетелство/. Тези заявления се приемат при изтекъл или изтичащ срок на валидност на СУМПС, промяна в данните на водача, отнасящи се до смяна на фамилия, транслитерация или постоянен адрес, също и при издаване на дубликат на СУМПС. Обръщаме внимание на водачите, че в паспортните звена ще се изпълняват само обикновени поръчки, бързите и ускорени остават в сектор „Пътна полиция“.  Задължително е водачите, които се възползват от новата възможност, да нямат неплатени глоби или невръчени наказателни постановления и електронни фишове по ЗДвП. При установени дължими глоби или невръчени електронни фишове, гражданите ще бъдат насочвани към служител на сектор „Пътна полиция“, който да им разясни как да действат в тези случаи.
От сектор „БДС“ призовават водачите да направят предварителна справка за наличие на неплатени глоби или невръчени наказателни постановления и електронни фишове, за да не се налага да бъдат препращани в Пътна полиция.
Напомняме на гражданите, че за им бъде издадено СУМПС, те трябва да са пребивавали най-малко 165 дни от последните 12 месеца в България.
 

01 сеп 2021

Комисар Стефан Караиванов е назначен за заместник-директор на ОД на МВР-Кърджали

Със заповед на министъра на вътрешните работи за заместник-директор на ОД на МВР-Кърджали е временно преназначен комисар Стефан Караиванов, който оглавява и отдел „Криминална полиция“. Старши комисар Щерьо Милчев представи днес пред ръководния състав на дирекцията новоназначения зам.-директор.
Комисар Караиванов е започнал работа в МВР през месец март 2001 година. През 20-годишната си кариера е преминал е през различни позиции като граничен полицай, оперативен работник в Районните управления в Кирково и Джебел, а до настоящия момент е бил началник на сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР-Кърджали.
Завършил е бакалавърска степен по специалността „Индустриален мениджмънт“ в Техническия университет в Габрово, магистър е по специалността „Стопанско управление“.


01 сеп 2021

ЗА ОД НА МВР КЪРДЖАЛИ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО