МВР

ОД Кърджали

 

20 яну 2020

Важна информация за гражданите при издаване на български лични документи

Лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС могат да се подменят и преди изтичане на срока на валидност ; Препоръчваме електронните услуги на МВР за улеснение на потребителите

Гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР Кърджали, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи /лични карти, паспорти, свидетелства за управление на МПС/ във всяко едно от звената "БДС" на територията на областта. Това може да бъде направено и преди изтичане на срока на валидност на документите.         
Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена "БДС", както и е с цел допринасяне на удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.           
Готовите лични документи се получават в звеното "БДС", където е подадено заявлението.


Справки за натовареността по Районни управления на МВР в областта при приемане на заявления - в прикачените документи.

Главен инспектор Александър Узунов оглавява РУ-Кърджали

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 30.03.2021 г. за началник на РУ-Кърджали е преназначен главен инспектор Александър Узунов. Днес директорът на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Щерьо Милчев представи новия началник пред ръководния състав на най-голямото полицейско управление в областта при спазване на противоепидемичните мерки.
Главен инспектор Александър Узунов има близо 18 години професионален опит в системата на МВР, придобит в направлението по противодействие на криминалната престъпност в няколко Районни управления. През 2011 година заема ръководна длъжност като началник на група в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в Областната дирекция, от 2014 година ръководи група по същото направление в РУ-Кърджали. През 2020 година оглавява сектор „Криминална полиция“ в РУ-Кърджали.
Завършил е бакалавърска степен във факултет „Полиция“ в Академията на МВР и магистърска степен по мениджмънт.

 


31 мар 2021

Сектор „Български документи за самоличност“ в ОД на МВР-Кърджали ще съдейства на гражданите, които не притежават валидни лични карти, да упражнят правото си на глас на изборите за Народно събрание

В седмицата преди 4 април 2021 г., когато ще се проведат изборите за Народно събрание е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. В ОД на МВР-Кърджали е създадена следната организация за работа:
На гражданите, подали вече заявление за нова лична карта до 29.03.2021 г., ще бъде ускорено издаването й до края на тази работна седмица. На гражданите, подали заявление за нова лична карта от 30.03.2021 г., ако пожелаят, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.
Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.
Във връзка с провеждането на избори за Народно събрание сектор „Български документи за самоличност“ в Кърджали и паспортните звена в Районните управления на МВР в областта ще работят: на 3.04.2021 г. – от 8,30 до 17,30 часа, на 4.04.2021 г. – от 8,30 до 19,30 часа, като заявления ще се приемат до 19 часа.

 


29 мар 2021

Директорът на ОД на МВР-Кърджали с благодарствен адрес за доблестна постъпка на трима ученици

Благодарствен адрес е изпратен до директора на ПГТХВП „Св.св.Кирил и Методий“ в Момчилград за достойна постъпка на трима ученици от гимназията. Директорът на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Щерьо Милчев изказва похвала и благодарност към осмокласниците Джан Мехмед, Гьокай Ибрам и Еседжан Мехмедали, които намерили дебитна карта на улица в града и я предали в РУ-Момчилград. Собственичката на документа е издирена от полицейски служители и картата е върната. В благодарствения адрес старши комисар Щерьо Милчев изтъква, че честността и почтеността винаги заслужават уважение и са достоен пример за подражание. Поздравления са отправени към родителите и учителите на децата за изградената здрава ценностна система и пожелания за успехи в обучението и възпитанието.


22 мар 2021

МВР открива телефонна линия, на която да се подават сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на министерството в изборния процес

От 8.03.2021 г. до 05.04.2021 г. в МВР ще работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98. На нея, както и на e-mail [email protected], гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.  Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите.
Откриването им е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на редовните парламентарни избори.


10 мар 2021

ЗА ОД НА МВР КЪРДЖАЛИ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО