МВР

ОД Кърджали

 

26 апр 2018

Над половин тон безакцизен алкохол и инсталация за производство са иззети от помещение в Кърджали

Нелегален цех, оборудван за производство на спиртни напитки, и над половин тон алкохол са открили криминалисти от РУ-Кърджали в хода на специализирана операция за противодействие на битовата престъпност в малките и отдалечени населени места вчера. При проверка на помещение в промишлената зона в областния център около 16,30 часа полицаите намерили нерегистрирано оборудване за производство на спиртни напитки – три броя дестилатори и 550 литра течност с мирис на алкохол. Капаците, лулите на дестилаторите и алкохолът са иззети и са на съхранение в РУ-Кърджали. По случая са задържани двама мъже – на 55 и 68 години. Образувано е досъдебно производство по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс за държане на акцизни стоки без бандерол. Материалите са докладвани в Районната прокуратура в Кърджали. Работата продължава разследващ полицай.

Полицията в Момчилград разследва тежко престъпление в село Кременец

Сигнал за намерена мъртва 77-годишна жена в момчилградското село Кременец е подаден тази сутрин на тел.112 в 10,30 часа. На мястото на произшествието незабавно са пристигнали директорът на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов, окръжният прокурор Желязко Стефанов, прокурор Бонка Василева, разследващ полицай и дежурна оперативна група за извършване на оглед. По трупа на възрастната жена били открити следи от насилие. При организираните издирвателни действия е задържан 48-годишен мъж от същото село. Той е бил заключен в къщата си и за извеждането му е изпратено специализираното тактическо звено за бързи действия на РУ-Кърджали. Операцията е приключила за минути и мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Момчилград. Образувано е досъдебно производство за убийство. Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура в Кърджали .
 

21 апр 2018

Гражданите могат да правят справки и да плащат услуги, извършвани от МВР, по електронен път

ОД на МВР-Кърджали напомня на гражданите, че за тяхно улеснение могат да правят справки за услугите, извършвани от МВР, по електронен път, а също да направят плащания на такси и глоби чрез интернет. Това става през интернет страницата на МВР, рубриката „Административни услуги“ и под рубриката „Електронни справки и услуги“.  В първата опция под заглавие „Задължение по документи, издадени от Пътна полиция-МВР“, може да се направи справка за задължения по фиш, акт за установяване на административно нарушение, наказателно постановление. Необходимо е да се въведе ЕГН или номер на свидетелство за управление на МПС, или на издадения документ /фиш, наказателно постановление/. На същото място може да се извърши и плащане по електронен път.
От Пътна полиция призовават гражданите да използват възможностите за справки и плащане по електронен път, с което бързо могат да получат актуална информация и да изплатят задълженията си , без да губят време.
 

20 апр 2018

322 нарушения в акция "24 часа скорост" в областта

Над 200 случая на превишена скорост на изхода на Кърджали за Черноочене

322 нарушения на скоростните режими са установени в 24-часовата операция на Пътен контрол на територията на областта. Тя започна в 6 часа на 18 април и приключи в 6 часа на 19 април. В Кърджалийска област участваха 6 екипа на Пътна полиция с 5 мобилни и една преносима камера на триноги, а точките за контрол бяха 12 на брой, 4 от които в Кърджали. Най-много нарушения – 220 броя, бяха установени на изхода на Кърджали в посока Черноочене. Собствениците на автомобили, засечени в нарушения, ще получат електронни фишове. Операцията е заложена в календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция /ТИСПОЛ/ и такива проверки бяха извършвани на територията на целия ЕС. Основната цел е засилен контрол на скоростта като една от главните причини за тежки пътнотранспортни произшествия.

19 апр 2018

ЗА ОД НА МВР КЪРДЖАЛИ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО