МВР

ОД Кърджали

 

04 юли 2017

132-ма служители на ОД на МВР-Кърджали и 7 пожарникари са наградени за професионалния си празник

Със заповед на директора на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов 132-ма служители в областната дирекция са наградени с писмена похвала за постигнати високи резултати и съществен конкретен принос при изпълнението на задълженията си. Заповедта беше прочетена на тържествено събрание днес във връзка с професионалния празник на служителите от МВР – 5 юли. На събранието присъстваха  директорът  на полицейската дирекция „Родопи” в Комотини Михаил Севдинидис, директорът на всички полицейски училища в Гърция Павлос Даскалос, зам.-директорът на дирекция „Родопи” Константинос Сулиотис, полицейски служители от Комотини.
Преди обяд на стадиона в Момчилград приятелска среща по футбол изиграха отборите на кърджалийските и гръцките полицаи. Мачът беше изгледан от областния управител на Кърджали Никола Чанев. След оспорван двубой  в редовното време се получи резултат 0:0, а след изпълнението на дузпи с 4:3 спечелиха гостите от Гърция. Никола Чанев връчи плакети на ръководителите на гръцката делегация, а участниците във футболната среща получиха медали и купи от старши комисар Момчилов.
Със заповед на главния секретар на МВР Младен Маринов с писмена похвала във връзка с празника на служителите от МВР е награден инспектор Ангел Колев от пожарната служба в Кърджали. По същия повод директорът на ГД „ПБЗН” главен комисар Николай Николов е отличил с писмена похвала мл.инспектор Драгомир Чотов и мл.инспектор Антон Ириков от пожарната служба в Крумовград, Величка Иванова, системен оператор в РД „ПБЗН”. С писмена похвала на директора на РД „ПБЗН”-Кърджали комисар Сергей Заимов са наградени трима служители на регионалната дирекция – инспектор Павлина Анева, инспектор Бисер Милчев и инспектор Владимир Чолаков.

Полицаи от Комотини пристигат в Кърджали за професионалния празник на служителите от МВР

20 служители от полицейската дирекция „Родопи“ в Комотини, водени от директора си Михаил Севдинидис, пристигат утре в Кърджали за професионалния празник на служителите от МВР – 5 юли. Посещението на гръцките полицаи е по покана на директора на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов. Веднага след пристигането на гостите е предвидена приятелска среща по футбол между полицейските отбори от Комотини и Кърджали, която ще започне в 10 часа на стадиона в Момчилград. След приключване на срещата ще се състои награждаване на участниците. Гръцките гости ще присъстват на тържеството в областната дирекция по случай професионалния празник на служителите от МВР. За полицаите от Комотини е предвидена и културна програма за запознаване с някои от забележителностите на гр.Кърджали.

03 юли 2017

Пътна полиция получи нови осем автомобила

Нови осем автомобила „КИА“ бяха връчени днес от старши комисар Венцислав Момчилов за работа по пътния контрол в областта. Три от автомобилите получи сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция за обслужване на територията на РУ-Кърджали, останалите пет бяха разпределени в петте полицейски управления – Момчилград, Джебел, Крумовград, Кирково и Ардино. Всички коли са оборудвани с камери за вътрешно наблюдение, станции, до края на седмицата ще бъдат монтирани и принтери, с което ще се отвори възможност за връчване на наказателни постановления на водачи, нарушили правилата за движение. Старши комисар Момчилов подчерта, че с включването на новата техника очаква да се подобри контролът върху движението в областта, което става особено интензивно през летния период. Тогава хиляди туристи тръгват към морето в Гърция през ГКПП „Маказа“ и повечето автомобили преминават през областния център. Това прави трафика интензивен и изисква специален контрол в тази част на годината. С оглед на извеждането на темата за безопасността като приоритет за МВР по трасето за „Маказа“ ще има засилено полицейско присъствие, като в петък, събота и неделя специално ще бъдат обезпечавани възлови кръстовища и концентратори на пътни произшествия. Директорът на ОД на МВР пожела безаварийно използване на новата техника и подобряване на резултатите по сигурността по пътищата.
Водосвет на техниката беше извършен от отец Николай.

29 май 2017

14 абитуриенти са санкционирани за рисково шофиране

Полицията със специални мерки за сигурност по време на абитуриентските балове

Специални мерки са набелязани в ОД на МВР-Кърджали във връзка с провеждането на абитуриентските балове. Чрез училищните ръководства, настоятелства и местната власт са проучени местата, където ще се провеждат тържествата и са определени полицейски сили, които ще се грижат за охраната на реда там. Съвместно със служители на пожарните служби са извършени проверки в заведенията с оглед гарантирането на добър ред и спазване на мерките за пожарна безопасност. Специално внимание е обърнато на управителите да не допускат лица с агресивно поведение, носещи огнестрелно оръжие, а също и във видимо нетрезво състояние. Пътна и полиция ще се грижи за безопасното придвижване на зрелостниците по маршрутите към местата, където ща бъдат тържествата.  При необходимост полицейски автомобили ще предвождат колоните с абитуриенти. До момента за нарушения на ЗДвП са санкционирани 14 абитуриенти – за рисково шофиране, непоставени обезопасителни колани и неправомерно използване на звукови сигнали. Полицията призовава зрелостниците да шофират разумно, да спазват реда, за да не помрачават един от най-хубавите си празници. Ако гражданите забележат неправомерни действия от страна на младите хода, незабавно да подават сигнали на единния европейски номер 112.

19 май 2017

287 деца в Кърджали рисуваха в областния конкурс „С очите си видях бедата”

Изложба от най-добрите рисунки ще посреща посетители в Обединения детски комплекс

21 деца получиха днес отличията си в областния етап на конкурса за детска рисунка в Кърджали „С очите си видях бедата”. Призьорите получиха наградите си от директора на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Сергей Заимов. Той ги поздрави и отбеляза, че с творбите си авторите са доказали, че са подготвени да се справят в критични ситуации и да помагат на хората около себе си. Тематично изложбата включва изобразени моменти от работата на пожарникарите и спасителите по време на природни бедствия, пожари, аварии, пътни произшествия, екологични катастрофи.
Класираните рисунки са в три категории и три възрастови групи. В първа категория – „Деца и ученици от всички общообразователни училища и центровете за подкрепа на личностно развитие в системата на предучилищното и училищно образование“ във възрастова група от 7 до 10 години на първо място се класира   Габриела Илиева Гогова, СУ „Йордан Йовков”,  гр. Кърджали, на второ място е Благовест Веселинов Чолаков, ДГ „Славейче”, с. Дрангово, община Кирково, а на трето Анделина Наскова Дюлгерова, СУ „Й.Йовков”, гр. Кърджали. В групата от 11 до 13 години на първо място е Гизем Мехмед, СУ „П.Р.Славейков”, гр. Кърджали, на второ място са:   Айлин Гюнай Ахмед, ОУ „Христо Смирненски”, с. Рогозче, общ. Джебел, Елем Назми Насуф, ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, с. Люляково, общ. Кърджали, Айберк Фейзула Хаджъхасан, ОУ „Христо Смирненски”, с. Мост, община Кърджали, трета е Мерджан Хасан Мурад, ОУ „Христо Смирненски”, с. Мост, община Кърджали. В групата от 14 до 18 години първи е  Велизар Мирославов Марчев, СУ „Васил Левски”, гр. Крумовград, на второ място е Гюлсюм Аптизейни Сейдали, ОУ „Васил Левски”, с. Равен, община Момчилград, на трето място са класирани:  Хаджер Серхан Шевкед, ОУ „Васил Левски”, с. Комунига, община Черноочене и Стефан Милчев Моллов, СУ „Васил Левски”, гр. Крумовград.
Във втора категория – „Деца и ученици от профилирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство“ първото място във възрастова група от 7 до 10 години е за Ебру Ерол Делиюсеин, ОДК, гр. Ардино, на второ място е Анна Славова Карамфилова, СУ „Васил Левски”, гр. Ардино, а на трето - Еней Йорданов Йорданов, СУ „Васил Левски”, гр. Ардино. В групата от 11 до 13 години първа е Мария Паула Иванова Делииванова, СУ „Владимир Димитров – Майстора”, гр. Кърджали, втора е Айсун Айдоанова Кочева, ОДК, гр. Ардино, а на трето място - Севги Бирджан Карахасан, ОДК, гр. Ардино. В групата от 14 до 18 години първото място зае Елица Евгениева Карамитева, ОДК, гр. Ардино, а второто Сание Шеиде Али, ОДК, гр. Ардино.
В трета категория – „Деца и ученици от  училища за деца със специални потребности и домове за деца в неравностойно положение“ във възрастова група от 14 до 18 години на второ място е класиран Шериф Алексиев, Център за настаняване от семеен тип, гр. Кърджали.
Конкурсът се провежда за 16-та поредна година, а от 11 години е международен под егидата на Частичното споразумение за големите рискове към Съвета на Европа. Отличените в Кърджали творби ще бъдат изпратени за участие в националния етап, който ще бъде през месец октомври, тази година.

18 май 2017

ЗА ОД НА МВР КЪРДЖАЛИ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО