МВР

ОД Кърджали

 

20 яну 2020

Важна информация за гражданите при издаване на български лични документи

Лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС могат да се подменят и преди изтичане на срока на валидност ; Препоръчваме електронните услуги на МВР за улеснение на потребителите

Гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР Кърджали, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи /лични карти, паспорти, свидетелства за управление на МПС/ във всяко едно от звената "БДС" на територията на областта. Това може да бъде направено и преди изтичане на срока на валидност на документите.         
Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена "БДС", както и е с цел допринасяне на удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.           
Готовите лични документи се получават в звеното "БДС", където е подадено заявлението.


Справки за натовареността по Районни управления на МВР в областта при приемане на заявления - в прикачените документи.

Мобилен екип на сектор „Български документи за самоличност“ в Кърджали обслужи жители на село Тихомир

29 жители на село Тихомир подадоха днес заявления за български лични документи в населеното място, обслужени от мобилен екип на сектор „Български документи за самоличност“ в Кърджали. Служителите от сектора посетиха в дома му мъж в неравностойно положение и приеха документите му. 31 са заявените услуги от гражданите – издаване на 28 лични карти, на 2 паспорта и на 1 свидетелство за правоуправление на МПС. Издадените лични карти от началото на годината до момента в ОД на МВР-Кърджали са 38663, 49305 са паспортите и 8663 свидетелствата за правоуправление на МПС.
От сектор „БДС“ напомнят на кметовете на населени места, на ръководителите на институции и фирми, че разполагат със свободен ресурс за прием на документи с мобилни екипи след направена предварителна заявка. Това може да стане на телефони: 0361/69 355 или на имейла на ОД на МВР – [email protected] 


22 окт 2020

Пожарникари и горски служители загасиха голям пожар в района на кърджалийското село Калинка

Водачите на МПС да се движат с повишено внимание заради задимяването по главния път

Три екипа от РСПБЗН-Кърджали, един от Момчилград с общо четири противопожарни автомобила и служители на Държавното горско стопанство загасха голям пожар в района на село Калинка. Сигналът за произшествието е подаден в 13,25 часа днес. По първоначални данни огънят е обхванал над 400 декара площ, но няма опасност за населени места. Екипите са успели да локализират пламъците и да ги потушат. Вероятната причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. За около 20 минути поради гъстия дим в района на пожара движението по главния път е било отклонявано от изхода на Кърджали за Хасково през село Стремци, а към Кърджали от село Черноочене през Стремци към Кърджали. В момента движението е възстановено, но от Пътна полиция призовават водачите за движение с повишено внимание заради задимяването.
 

07 окт 2020

ЗА ОД НА МВР КЪРДЖАЛИ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО