МВР

ОД Хасково

 

Множество предмети с културно-историческа стойност са иззети от служители на ГДНП и ОДМВР-Хасково

Операцията е проведена под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково

Голямо количество антични предмети са открити и иззети в хода на специализирана полицейска операция, проведена 1 февруари на територията на Хасковска област. Акцията е реализирана  от  служители на Сектор „Престъпления, свързани с културно - исторически ценности“ в ГДНП и колегите им от ОДМВР - Хасково под ръководството на Окръжната прокуратура - Хасково. 

Действията били планирани след разследване на получена в ГДНП първоначална информация за мъж, който държи и предлага на черния пазар културно-исторически ценности. В хода на операцията са извършени претърсвания  в жилище в гр. Симеоновград, както и на високопроходим автомобил, ползвани от С.С. /59 г./ от същия град. Оттам са открити и иззети 360 антични монети, 30 украшения и части от въоръжение – предмети с културно-историческа стойност, както и металотърсач.
С.С. е задържан в полицейския арест. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по него продължава под наблюдението на прокуратурата. Работата по случая продължава.

                                

05 фев 2018

41-годишен мъж е задържан при опит да извърши телефонна измама

Негов помагач се е предал в полицията в ранния следобед днес;

Задържането на двамата е осъществено благодарение на подаден навреме сигнал и предприети бързи оперативни действия

Вчера, при опит да извърши поредна измама, криминалисти на ОДМВР-Хасково задържали 41-годишен мъж от Варна. Малко преди това той позвънил на домашния телефон на възрастна жена, представил се за полицейски служител и действайки по сценария за „полицейска операция и съдействие за задържане на измамници“, започнал да увещава жертвата си да съдейства на органите на реда за залавянето на престъпници. За целта тя трябвало временно да им предадe наличните си пари и накити, които обещал, че веднага след операцията ще й бъдат върнати. В разговора жената признала, че има  6800 лева, но усещайки колебание в гласа й, непознатият мъж продължил сценария с подробности около „заподозрения престъпник“  - изключително опасен, който можел да я открие и да я нападне. Последвало и разпореждането парите да бъдат хвърлени през терасата на жилището. 

След като се окопитила, жената, който наскоро прочела разлепената на кооперацията листовка за видовете измами, осъзнала че е попаднала в подобна схема. Затова напъхала в плика вместо пари – торби, хвърлила ги през терасата, като междувременно сигнализирала в полицейското управление.

Последвали светкавични полицейски действия, в които се включили няколко екипа. Така в резултат на бързата реакция, в момент на вземането на „плячката“, криминалистите  задържали 41-годишния варненец. Били предприети действия и по издирването на негов помагач, който днес сам се е предал в полицията. Двамата са направили самопризнания. По първоначални данни те са извършили и друга измама за 7000 лв. в Хасково. Съвместно с криминалисти на Стара Загора се изяснява и съпричастността на задържаните към други две аналогични престъпления на територията на Стара Загора.

Работата по разкриването на цялостната престъпна дейност на двамата варненци продължава под наблюдението на прокуратурата. 

 

31 яну 2018

Безбандеролни цигари, дизел и спирт иззеха криминалисти от ОДМВР Хасково

Голямо количество безакцизни цигари, спирт и дизелово гориво са иззели криминалисти от Харманли и Хасково след гонка на камион. Вчера на пътя от Пловдив към Свиленград, полицаите спират за проверка товарен автомобил „Пежо“, управляван от 43-годишен свиленградчанин. Водачът е спрял на подадения сигнал, при което към него се е приближил служителят с цел да извърши проверка. В този момент колата е потеглила рязко назад в опит да блъсне служителя на реда и да осуети проверката. Полицаят произвежда 2 предупредителни изстрела във въздуха, които не спират маневриращия водач, застрашаващ живота и здравето му. Друг полицай е стрелял в задната гума на камиона, който е спрян под мост на пътния възел Харманли-Симеоновград. На място е извършено претърсване, като в товарения отсек на колата са намерени кашони цигари без бандерол – 500 000 къса от различни марки. В хода на издирвателните действия, по горещи следи е установена и съпричастността на още един свиленградчанин на 40г, в чийто имоти на улица „Света гора“ и „В.Левски“ са открити 3460 литра дизел, 300 литра течност с мирис на спирт, над 5000 евро и над 16 000 лева. Мъжете са задържани до 24 часа в РУ Харманли по образуваното бързо производство по чл.234 ал.1 от НК. /снимки/

16 яну 2018

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача