МВР

ОД Хасково

 

Министър Демерджиев: Усилията ни трабва да са насочени към хората, тяхната сигурност и доверие

Добра оценка за работата на хасковската дирекция за изминалата година даде вътрешният министър

  

Вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, заместник-министър Емил Ганчев и заместник-главният секретар на МВР главен комисар Станимир Станев присъстваха на годишния анализ на ОДМВР -Хасково. Вътрешният министър оцени постигнатите от дирекцията резултати и  изведе направленията, по които трябва да се надгражда – ефективно противодействие на кражбите и домашното насилие. Необходимо е да се идентифицират хората, влияещи на криминогенната обстановка и да приложим спрямо тях закона в цялата му строгост, за да върнем на гражданите усещането за правова държава, коментира министър Демерджиев.
Той акцентира и върху водещия към момента приоритет за МВР – свеждане до минимум опитите за манипулация на изборите. „От нас зависи да променим ситуацията към по-добро. Убеден съм, че ще се справим, необходимите са повече усилия, тъй като сигналите се увеличават всеки ден“. 
Министър Демерджиев увери състава на хасковската дирекция в усилията на ръководството на МВР за подобряване на  материално-техническата обезпеченост на служителите, както и тяхното обучение. 

На годишния отчет-анализ на областната дирекция присъстваха председателите на Окръжен и Районен съд в Хасково,  окръжният прокурор на Хасково и административния ръководител на Районна прокуратура-Хасково, областният управител, директорът на РДПБЗН и ръководителят на териториалната дирекция на ДАНС-Хасково. Всички те изразиха удовлетвореност от ефективната комуникация и доброто сътрудничество с полицейските органи.

  

Отчет-анализа на ОДМВР-Хасково за 2022г. може да видите в прикачения файл.


20 мар 2023

Полицейска акция срещу търговията с гласове и битовата престъпност на територията на област Хасково

Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност, контрабандата на акцизни стоки, опазване на обществения ред, издирвани лица и престъпления, свързани с политическите права на гражданите се провежда от тази сутрин на територията на областта,  съобщи намиращият се на едно от местата на операцията директор на ОД на МВР Хасково старши комисар Любомир Николов.  Полицейските служители ще проверяват и за извършители на кражби и грабежи, както и за такива разпространяващи наркотици в цялата област.

Той уточни, че на територията на областта се  извършват проверки в квартали, вилни зони, адреси и места, за които има сигнали за нерегламентирана престъпна дейност. Целта на акцията е да не се допусне купуване и продаване на гласове“, допълни старши комисар Николов. В операцията участват сили на охранителна, криминална и икономическа полиция, подпомогнати от жандармеристи. Пътни полицаи ще извършват засилени проверки на  лица и автомобили във връзка с нарушения по Закона за движение по пътищата за недопускане на пътен травматизъм.

В акцията, стартирала рано сутринта днес до 16,30 часа, са образувани пет досъдебни и две бързи производства.  Проверени са 1500 лица и 1014 МПС. Издирени са 7 лица и са задържани 17 души по ЗМВР. Проверени са 18 пункта за черни и цветни метали, 10 автоморги, 17 заложни къщи и 25 питейни заведения. Извършени са проверки на 149 търговски обекта. С протоколи са конфискувани 2340 къса цигари и 6,2 кг. тютюн. От домове в Хасково и Свиленград е иззета 27,2 грама марихуана. 


17 мар 2023

Сектор „Документи за самоличност“ с допълнителна организация с цел съдействие на гражданите да упражнят правото си на глас в деня на изборите за 49-то НС

В МВР вече функционира денонощна телефонна линия и имейл за сигнали, свързани с нарушения на изборния процес

  

За осигуряване нормалното провеждане на  избори за народно събрание на 02.04.2023, Служителите на сектор „български документи за самоличност“ в ОДМВР Хасково, ще работят и на  01.04.2023 от 08:30 до 17:30 часа и на 02.04.2023 от 08:30 до 19:30 часа

         Целта е българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

  1. В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на гражданите, с подадено вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;
  2. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 31 март 2023 г., по искане на лицето, ще бъде издаваноудостоверение, с което да гласува.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

1. Гражданите лично да подадат искане в ОДМВР Хасково или в РУ Димитровград, РУ Харманли, РУ Свиленград, РУ Ивайловград или в РУ Тополовград за дните от 28  март до 01 април 2023 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. или на 02 април от 08.30 ч. до 19.00 часа

2. Удостоверенията за упражняване правото на глас в изборите за Народно събрание се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

3.      В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ и участък към РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА, ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 2 април 2023 година.              

 

От 2 март до 3 април 2023 г. включително в Министерството на вътрешните работи ще функционира денонощно открита линия - телефон 02/90 112 98 и имейл [email protected] – за сигнали, свързани с нарушения на изборния процес при подготовката и произвеждането на парламентарните избори. Подаваните съобщения трябва да са относими към дейността на МВР.

 


15 мар 2023

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача