МВР

ОД Хасково

 

06 юли 2020

47-годишен хасковлия е задържан за изнасилване на непълнолетна

Районна прокуратура Хасково го привлече като обвиняем

На 5 юли 2020 г., в Хасково, в ранните часове, пострадалата се прибирала към дома си, след като гостувала на свои близки. Жилището й се намирало в друг квартал, на разстояние около 4 километра. Когато пострадалата минавала по една от улиците, близо до централната градска част, към нея се приближил непознат мъж - обвиняемият С.С. Той я заплашил, нападнал, съборил на земята, като извършил блудствени действия с нея и я изнасилил. 

Обвиняемият С.С. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Процесуално-следствените действия по делото продължават, като са назначени експертизи и предстоят разпити на свидетели.

46-годишна хасковлийка е задържана за убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин

Окръжна прокуратура Хасково е постановила задържане за 72 часа

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняема Д.В., на 46 г., за това, че е умъртвила по особено мъчителен начин и с особена жестокост майка си Г.В., на 68 г., която е била в безпомощно състояние.

На 4.07.2020 г., в 03,47 ч., в РУ – Хасково е получен сигнал от 21- годишната внучка на Г.В., че 68-годишна жена, живуща в апартамент в  Хасково, на бул. „Васил Левски“, е в тежко здравословно състояние. Пристигналият на място полицейски екип установил, че 46-годишна жена, дъщеря на Г.В., заедно с подаващата сигнала и 12-годишно момиче, всички нейни роднини, са изнесли на улицата трупа на пострадалата, увит в чаршаф. Тялото е било в стадий на разложение, което затруднило изясняване на причините за смъртта. Назначената аутопсия показала, че на жертвата е бил нанесен побой преди три дни, като в резултат на получените телесни увреждания, жената е починала.

По случая е образувано досъдебно производство, разследването по което се води от разследващ полицай от ОД на МВР – Хасково.

 В хода на разследването е бил извършен оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, проведен е следствен експеримент и е била назначена и съдебномедицинска експертиза.

Обвиняемата Д.В. е била задържана от органите на МВР за срок от 24 часа, а след привличането й в качеството на обвиняема по отношение на същата е било постановено и задържането й за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане  под стража“ спрямо нея. 

06 юли 2020

Ст.комисар Ангел Цанков честити празника на служителите на ОДМВР Хасково

Той изрази признателността си към професионализма на полицаите и благодари на семействата им за подкрепата

Добра професионална оценка за работата на своите служители даде Ръководството на ОДМВР-Хасково навръх празника на МВР – 5 юли.

Хасковската Дирекция е с 55% разкриваемост от началото на годината, което е над средния процент за страната, а именно- 45 %.

От регистрираните 1169 криминални престъпления са разкрити 645 , срещу 1329 за периода през първото шестмесечие на 2019г, с 575 разкрити, или има   увеличение на тяхната разкриваемост с 12 пункта.

И тази година, структуроопределящи са имуществените престъпления – 472, от които разкрити 227 или 48 % разкриваемост.

Престъпленията срещу личността запазват тенденцията да са с нисък дял. За отчетната година е регистрирано 1 убийство, което е разкрито. За шестмесечието няма извършени изнасилвания, а от 3 регистрирани блудства е  разкрито 1 в периода.

Общото количество на конфискуваните безакцизни цигари за отчетния период е 167 600 къса и близо 148 кг тютюн.

За края на шестмесечието се отчита увеличение със 7 броя на тежките ПТП, намаление на броя на убитите с 3 и увеличение на ранените при тях с 31, именно: 114 ПТП,  5 убити и 166 ранени за първите 6 месеца на 2020г.

През шестмесечието са издадени 15 557 лични карти, 10 224 свидетелства за правоуправление и 12 411 паспорта.

Заловени количества наркотични вещества от служителите на ОДМВР-Хасково са: марихуана /суха маса/ - 11,4043 кг.; 249 бр. растения канабис; хероин – 0,002 кг.; амфетамин – 0,2156 кг. и 3421 бр. таблетки амфетамин; метамфетамин – 0,0253 кг. и метамфетамин таблетки – 50 бр.; екстази таблетки – 11 бр.; дизайнерски наркотици – 0,1237 кг.; други НВ – 0,0008 кг. и 0,002 литра и 24 бр. таблетки.

В тази връзка, за съществен принос при изпъленение на професионалните им задачи и за проявена инициативност и постигнати високи резултати, признание получиха 20 служители от Хасковската дирекция. Те ще бъдат отличени със заповед директора   ОДМВР Хасково  с «Писмени похвали». С «Грамота» от административния секретар на МВР, за образцово изпълнение на служебните си задължения е отличена ст.експерт Андонова от сектор «Български документи за самоличност».

В навечерието на 5 юли – професионалния празник и 141 -годишнината от създаването на МВР, ст.комисар Ангел Цанков честити празника на служителите от Областната дирекция като им пожела здраве, бодрост и професионални успехи. Той изрази своята признателност за волята и търпението им и не забрави  благодарността си към семействата на полицаите.

    Уважаеми колеги,

За мен е чест да Ви поздравя по повод професионалния празник на МВР – 5 юли.

Обръщам се към Вас, за да изразя своята признателност за Вашата всеотдайност и отговорност. Предизвикателствата пред Вас днес са много – битова и трансгранична престъпност, миграционен натиск, опазване на обществения ред и сигурност. Срещу тези сериозни изпитания, Вие се изправяте ежедневно със своите професионализъм  и компетентност и не рядко рискувате живота си.

Затова съм дълбоко признателен за усилията, търпението и волята, които полагате. Работете все така с чувство за дълг пред обществото.

Предайте личните ми благодарности и на Вашите семейства, които често пренебрегвате, заради отговорната си работа. Пожелавам Ви здраве, лично щастие, спокойни дни и нови професионални успехи.

                      Честит празник!

                   Ст.комисар Ангел Цанков

 

03 юли 2020

Криминалисти задържаха 53-годишен за умишлено убийство в Димитровград

Окръжна прокуратура го привлече като обвиняем

На 26 юни 2020 г., в полицията е постъпил сигнал за починала жена в приземен етаж на къща в Димитровград. На място са пристигнали полицейски екипи и разследващи полицаи от РУ на МВР – Димитровград. При извършения оглед по трупа на пострадалата са били открити множество кръвонасядания в  областта на крайниците и тялото, както и рана на глезена на левия крак. Трупът е бил откаран за аутопсия.

Установено е, че починалата жена е на 62-години. Тя била собственичка на къщата и живеела на втория етаж  Приземния етаж на дома обитавал обвиняемият П.П. на 53г.  Вечерта на 26 юни 2020 г., двамата се скарали по повод битов спор, като наемателят нанесъл множество удари по тялото и крайниците на жената с твърд предмет. Когато жената изпаднала в безсъзнание,  той се обадил на тел. 112 и съобщил, че намерил хазяйката си в безпомощно състояние. Пристигналите на място полицаи установили, че е нанесъл удари на жената с метален водопроводен разтегаем ключ. Бил е тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер“, като уредът е отчел 1,5 промила на хиляда алкохол в издишания въздух. Обвиняемият П.П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Хасково. Направил е самопризнания. Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. 

28 юни 2020

И в Любимец вече се приемат заявления за нови лични документи

Областна дирекция на МВР Хасково информира гражданите, че  в сградата на Полицейски участък Любимец започна работа изнесено работно място за приемане на заявления за издаване на лични карти, паспорти и шофьорски книжки.

Всяка сряда и четвъртък служител на сектор „Български документи за самоличност“ от РУ Свиленград ще обслужва жителите на Любимец и региона, желаещи да им се издадат нови лични документи.

Приканваме гражданите да се възползват от създадените възможности за подаване на заявления и получаване на готовите лични документи в Любимец. Така ще спестят време от чакане на опашки през лятото пред „Паспортна служба“ в Свиленград и Хасково. 

Съветваме ви: Не оставяйте подмяната на личните документи за последния момент!

Така ще се постигне по-равномерно натоварване на служителите, няма да има напрежение при административното обслужване, ще се избегне струпване на много хора пред гишетата и ще се съкрати времето за извършване на административната услуга. Към момента няма опашки от чакащи граждани.

25 юни 2020

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача