МВР

ОД Хасково

 

23 юли 2018

Специализирана полицейска операция по конвенционалната престъпност

С цел ефективно противодействие на конвенционалната престъпност и обезпечаване сигурността на гражданите, в периода от 6 часа на 19-ти до 22 часа на 20-ти юли бе проведена специализирана операция на територията на Хасковска област. Въз основа на рисковите места бяха определени за участие 225 служителя с 68 автомобили, които са извършили проверки на заложни къщи, автоморги и сервизи, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали. Проверени са търговски обекти, автомобили и лица във връзка с търговията и съхранението на акцизни стоки, стоки с лого на защитени марки, наркотични вещества, нарушили ЗДвП водачи и други.

В хода на проверката са регистрирани 17 престъпления, за които са заведени 6 досъдебни и 10 бързи производства, проверени са 3217 лица и 2586 автомобила. Съставени са 844 акта и фиша по ЗВдП и са издадени 131 разпореждания и протоколи по ЗМВР. Проверени са 41 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, 205 автоморги, депа и автосервизи и 50 заложни къщи. В операцията са иззети над 530 артикула с лого на защитени марки; заподозрян за убийство мъж в Тополовград;3 кг тютюн и 2 грама канабис; 4 водачи на мотопеди, нерегистрирани по надлежния ред; 3 водачи, шофиращи с дрога, по един водач без книжка и с алкохол. 

Препоръки за пожарна безопасност през летния сезон

 С настъпването на летния сезон се увеличава риска от възникване на пожари в горски и земеделски фонд. Потенциални причинители на пожари могат да се окажат пастири, козари, пчелари, ловци, туристи, собственици на вилни и земеделски имоти - всички, които по един или друг повод палят открит огън в селскостопанския  и в горския фонд. Запаленият в сухи треви и стърнища огън, лесно може да обхване намиращи се в съседство горски площи, трайни насаждения, стопански сгради, вилни и жилищни постройки. 

В тази връзка от Районните служби за пожарна безопасност и защита на населението  припомнят, че е абсолютно забранено паленето на огън в стърнища, сухи треви по слогове, поляни и крайпътни ивици, както и изгарянето на отпадъци извън определените за това площадки.

Особено безотговорно и лекомислено е запалването на стърнищата след жътва и на старата суха трева по пасищата, за да се осигури свежа паша. Нарушителите на тази забрана се наказват с глоба по ЗМВР, ако с действията си не са причинили материални щети, за които да носят наказателна отговорност. Пожарникарите,  разчитат и на отговорността на собствениците и ползвателите на селскостопански земи, с оглед осигуряване техническата изправност но селскостопанската техника и напомнят, че кметовете на населени места имат ангажимента за разораване на негорима ивица около гробищни паркове и сметища.

Огнеборците препоръчват:
• Да не се пали  огън на открито във ветровито време. Вятърът  способства за бързо разпространение на пожара и това е особено страшно, ако е в близост до горски масив или стопански постройки.
• Паленето на огън и в селските дворове също крие сериозна опасност, поради  плътното застрояване в граничещите със съседите места
• В никакъв случай де не се пали огън в междублоковите пространства, където са паркирани много автомобили, както и в близост до бензиностанции и газстанции, складове за леснозапалими и горими течности.
• Да не се допуска паркирането на превозни средства и нощуването им покрай пътища, които минават в близост до складиран фураж, покрай посевите или през тях от настъпване на восъчна зрялост до прибирането на реколтата.

 

19 юли 2018

Месечен брифинг на Директора на ОДМВР Хасково за месец юни

Брифинг по актуални проблеми по противодействието на престъпността и опазването на обществения ред през изминалия месец бе проведен днес от ръководството на ОДМВР Хасково. Освен директора на областната дирекция ст.комисар Ангел Цанков, на срещата присъства и началник отдел „Охранителна полиция“ комисар Атанас Ненков.

През отчетния месец е налице намаление на регистрираните престъпления, чийто процент на разкриваемост е 43% спрямо 34% за същия месец на миналата година. Най-голям е делът на престъпленията против собствеността – 26% от общорегистрираните. Ст.комисар Цанков коментира, че по отношение на тежките престъпления се запазва тенденцията обстановката да е спокойна – само 7% от общия дял.

Положителни резултати се отчитат при разпространението на стоки без платен акциз – конфискувани са 124 319 къса цигари и 4 кг тютюн.

Комисар Ненков акцентира, че част от предстоящите акценти  в работата на Дирекцията са продължаване на мерките по контрола във връзка с потоците гастарбайтери към двата ГКПП, дейността на мобилните групи в малките населени места и опазване на селскостопанската реколта от набези.

Прикачен файл на презентацията!

16 юли 2018

Поздравление на Директора на ОДМВР Хасково по повод професионалния празник на МВР – 5 юли

Уважаеми колеги,

За мен е чест да Ви поздравя по повод Празника на МВР – 5 юли.

Дълбоко признателен съм за усилията, волята и търпението, които полагате, въпреки ежедневните предизвикателства .  Те още един път Ви доказват като самоотвержени професионалисти , достойни за всяка професионална общност.

Работете все така отговорно и компетентно, с чувство за дълг пред обществото и Родината!

Поздравявам  и Вашите семейства за безрезервната подкрепа и търпение. На всички Вас желая здраве, благополучие и професионални успехи!

        Честит празник!

                             Директор ОДМВР Хасково

Ст.комисар Ангел Цанков

 

За съществен принос при изпълнение на професионалните им задачи и за проявена инициативност и постигнати високи резултати, признание получиха  27 служители от Хасковската дирекция, отличени от ст.комисар Ангел Цанков.

С „Писмена похвала“ са отличени 14 служители на „Охранителна полиция“ и „Пътна полиция“:

 1.  Мл.инсп.Георги Колаксъзов
 2.  Мл.инсп.Драган Драганов
 3.  Мл.инсп. Иван Костадинов
 4.  Мл.инсп. Милан Стоев
 5.  Мл.инсп. Кристиян Минчев
 6.  Мл.инсп. Емил Панайотов
 7.  Мл.инсп. Тенчо Янчев
 8.  Ст.инсп. Виктор Атанасов
 9.  Ст.инсп. Здравко Иванов
 10. Пол.инсп. Паско Пасков
 11. Пол.инсп. Николай Каменов
 12. Гл.инсп.Живко Иванов
 13. Ст.инсп.Динко Динков
 14. Инсп.Жулиета Димитрова

От отдел „Разследване“ са отличени:

 1. Инсп. Виктор Грозев
 2. Инсп.Ерай Мехмед
 3. Инсп. Восица Василева
 4. Инсп. Боряна Халваджиева
 5. Инсп.Красимир Гюров
 6. Инсп. Тодор Маринчев
 7. Инсп. Мадлена Колева
 8. Инсп. Нина Желязкова
 9. Инсп. Павел Дармонев
 10. Инсп. Петя Карабоюкова
 11. Инсп. Валерия Ангелова
 12. Инсп. Жеко Ермов
 13. Инсп.Радостина Панчугова

 

05 юли 2018

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача