МВР

ОД Хасково

 

Масирани операции в областта на пътните полицаи

За да се ограничат предпоставките от тежки пътнотранспортни произшествия, през последните дни, полицейските служители извършват засилен контрол върху водачите на МПС, насочен към нарушения, водещи до тежки катастрофи – превишаване на разрешената скорост, неправилно изпреварване и паркиране, шофиране от неправоспособни и употребили алкохол водачи и управление на нерегистрирани и технически неизправни автомобили. В рамките само на 5 дни, пътните полицаи на територията на областта са констатирали над 716 нарушения на Закона за движение по пътищата. Нарушилите го водачи са санкционирани с 88 акта и 521 фиша. Контролиращите са установили, че основните нарушения които са извършили водачите сакционирани с фиш са неправилно паркиране и липса на колани, а тези санкционирани с актове са за превишена скорост, алкохол и неправоспособност. Освен това са съставени и 119 електронни фиша за скорост.

КАТ-ПП предупреждават водачите, че до края на летния сезон ще има засилено и активно полицейско присъствие по пътищата в региона. С разпореждане на директора на областната дирекция на пътя е изваден целия състав на КАТ, чийто екипи ще следят в районите с интензивно движение с цел ограничаване предпоставките за пътни злополуки.

14 юни 2017

Операция срещу контрабандата на ГКПП "Капитан Андреево"

Полицейска операция с акцент пресичане на контрабандата е проведена вчера на ГКПП „Капитан Андреево”. Освен полицейските сили в действията на пункта са участвали и служители на „Гранична полиция” и Агенция „Митници”. Целта на акцията са били и неделкларирани стоки и стоки с лого на защитени търговски марки без разрешение на правопритежателя и лица, извършващи закононарушения. При една от проверките е спрян лек автомобил „Мерцедес” с турска регистрация. В пригоден тайник под предните седалки на колата, прикрити със специално изработена дървена дъска, обшита с мокет, различен от оригиналния и с монтирани на дъската 2 аудио тонколони са намерени 11 800 къса безакцизни цигари. В хода на операцията са конфискувани още 23 740 къса безакцини папироси, 1,5 кг тютюн, 932 артикула, 283 чифта обувки и 170 перилни препарати и ароматизатори с лого на защитени марки, 60 литра препарати за растителна защита и 99 кутии зъботехнически материали без документи за произход. Иззето е и злато и 17 500 евро, недекларирани пред митническите органи при влизане в страната. За установените безакцизни стоки са съставени 8 акта по чл.233 от Закона за митниците. Междувременно пътните полицаи са глобили с 13 фиша по ЗДвП недобросъвестни водачи в района на пункта. В акцията са участвали общо 80 служители.

По същото време димитровградските полицаи са проверили стопанска постройка в местността „Пърженака”, стопанисвана от 43-годишен мъж. в помещението са открити 165 саморъбчно свити цигари и 0,340 грама тютюн без бандерол. В хода на проверката е открит и газов пистолет с 9 боеприпаси за него, които са иззети с протокол.

06 юни 2017

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача