МВР

ОД Хасково

 

10 септември 2020

55-годишен мъж е задържан за отглеждане на канабис при Специализирана полицейска операция на РУ – Свиленград, под наблюдението на Районна прокуратура – Свиленград

Днес, 10 септември 2020 г., на територията на гр. Свиленград и района, е проведена Специализирана полицейска операция на РУ – Свиленград по противодействия на конвенционалната  престъпност, под наблюдението на Районна прокуратура – Свиленград. По време на акцията, в землището на с. Димитровче, общ. Свиленград, в местността  „Костовия гьол“, е задържан  Д. Я., на 55 г. Установено е, че той e засял и отглеждал 7 растения, които при тестване с полеви наркотест са реагирали на високорисково наркотично вещество - канабис. Общото бруто тегло на растенията е 5 килограма и 720 грама, като те са били с височина около 1,5 метра. В нивата са намерени и иззети още туби с вода, тор за растенията и пособия за поливане.

При извършване на първоначалните процесуално-следствени действия на мястото е присъствала Мария Кирилова, районен прокурор на гр. Свиленград.

Д. Я. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. В Районна прокуратура – Свиленград е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354в ал.1 от Наказателния кодекс.
Разследването по случая продължава.

Изображения

 10 септември 2020 | 17:16