МВР

ОД Хасково

 

21 септември 2021

21 септември – Ден без жертви на пътя

За поредна година Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ROADPOL, организира кампания, целяща да намали до нула поне за един ден броя на загиналите при пътнотранспортни произшествия

За успешното реализиране на кампанията, полицейските служители засилват контролната дейност по пътищата. Акцент на проверките ще бъде 24-часовият контрол за алкохол и наркотици при водачите. Засилено е полицейското присъствие около училищата и заведенията. Продължава и Седмицата на превенция на детската пътна безопасност – от 15 до 22 септември. Ще се следи за използването на предпазни колани от водачите и пътниците в моторните превозни средства, използването на защитни каски от водачите и пътниците на мотоциклети и мотопеди, както и на обезопасителни системи при превозване на деца.

Пътни полицаи и доброволци към БЧК днес на площадка „Спартак“ раздават флайери на водачите с апел за безопасно шофиране и толерантност на пътя. В демонстрацията се включиха и ученици от хасковското училище „В.Левски“,  които участваха в урок по безопасност на пътя и опресниха правилата си за безопасно поведение.

От ОД на МВР Хасково призовават гражданите да се присъединят към инициативата, като в качеството си на участници в движението проявяват повече внимание, толерантност и дисциплина на пътя, за да бъде постигната общата цел – да няма жертви на пътя.

Изображения

 21 септември 2021 | 11:22